Potrivit pentru Postul Pastelui, acest preparat contine o varietate de legume, ceea ce il transforma intr-o mancare atat gustoasa cat si nutritiva.
Iata cum se prepara ghiveciul calugaresc:
Ingrediente
3 cartofi de marime potrivita
2 morcovi
2 ardei grasi
1 dovlecel
o jumatate de conopida
o jumatate varza
o mana de fasole verde
o telina
2 cepe
4 rosii potrivite
o lingurita de pasta de tomate sau 2 linguri de bulion
2 linguri de patrunjel verde tocat
2 linguri de ulei
sare dupa gust.
Mod de preparare
Legumele se spala, se curata de coaja (cartofii, telina, morcovii, dovlecelul) si se taie in cuburi mici. Varza se taie fideluta, conopida se rupe in buchetele, iar fasolea verde se taie in bucati de 2-3 cm. Cepele se curata si se calesc in ulei, se adauga legumele si ardeii taiati bucatele, se pune sare si se stinge cu apa si bulion sau pasta de tomate.
Rosiile, taiate cuburi, se pun deasupra, impreuna cu jumatate din verdeata tocata. Apoi vasul se pune la cuptor, la foc potrivit si se lasa o ora. Cand este aproape gata, se presara patrunjel verde si pasta de tomate.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro