Geta Sterp a dezvăluit rețeta ghiveciului de legume cu carne de pui, folosindu-se de ingrediente din propria grădină.
Geta Sterp, fiica cea mică a mamei Geta, este mereu activă pe rețelele de socializare și împarte cu urmăritorii ei numeroase sfaturi, printre care și rețete delicioase pe care le pregătește mereu cu ingrediente naturale. De această dată, Getuța a dezvăluit cum pregătește ghiveciul de legume cu carne de pui și a filmat întregul proces în care legumele au fost culese din propria grădină.
Totul desprins din poveste, aceasta a ales cu grijă ardeii, roșiile și cepele, filmând întreg procesul, auzindu-se pe fundal toate păsările naturii. Înainte de a merge să pregătească mâncarea, aceasta a filmat și împrejurimile și cum întreaga grădină era brăzdată de razele soarelui.
Ingrediente:
6 cepe mari
6 ardei/ gogoșari
5, 6 roșii decojite
3 căței usturoi
Cum pregătește Geta Sterp ghiveciul de legume cu carne de pui
Geta a început prin a tăia legumele bucăți mari, după care a călit ceapa câteva minute, apoi a adăugat ardeiul, roșiile și usturoiul.
După ce toate legumele au fost puse în tigaie, le-a mai lăsat timp de câteva minute, iar în această perioadă a pus și carnea la fiert. A condimentat totul după gust cu sare și piper, apoi a oprit focul legumelor până când toată carnea a fost fiartă exact așa cum trebuie. Legumele călite au fost lăsate întregi pentru un plus de aspect și savoare, iar când carnea a fost gata, a adăugat și puțin bulion peste ea și a mai lăsat totul timp de 10 minute pe foc. Acest ghiveci de legume poate fi făcut și fără carne și spune că este un adevărat deliciu, mai ales dacă toate legumele sunt proaspete, din grădină. “Într-o oală, punem două linguri de untură sau ulei, după preferințe. Tăiem toate legumele bucăți mai mari, apoi călim ceapa câteva minute, după care adăugăm ardeiul, apoi roșiile și usturoiul, le mai călim câteva minute, timp în care fierbe carnea. Bineînțeles, condimentăm cu sare și piper. Eu am oprit focul legumelor, până ce carnea a fost fiartă, să rămână mai întregi pentru că așa ne plac. La final am adăugat carnea, puțin bulion (e opțional) și am mai pus pe foc 10 minute! Puteți servi și fără carne, e un adevărat deliciu, mai ales cu legume din grădină!”, a povestit Geta Sterp.