Toamna este momentul perfect pentru a prepara un ghiveci de legume delicios.
Ingrediente: 1 vanata de marime potrivita, 4 rosii
1 ardei gras, 1 gogosar, 1 dovlecel 3 cartofi, 2 morcovi, 200 ml ulei 6 catei de usturoi, 3 cepe de marime potrivita, 1 lingura patrunjel verde tocat,
1 lingura margarina vegetala, 1 ceasca de bame oparite in bors, 1 pumn ciuperci de padure, o jumatate lingurita piper negru macinat, sare, dupa gust.
Mod de preparare: Legumele si ciupercile se curata, se spala si se taie in cubulete mici de 1-2 cm.
Se pune uleiul la incins intr-o cratita, se pun legumele si ciupercile, impreuna cu piper si sare. Se acopera vasul si se lasa pe foc pana ce toate s-au inmuiat. Se presara patrunjelul verde, se adauga margarina si se mai tin acoperite pe foc mic. Se serveste cald.
Sursa
Sursa foto
Ingrediente: 1 vanata de marime potrivita, 4 rosii1 ardei gras, 1 gogosar, 1 dovlecel 3 cartofi, 2 morcovi, 200 ml ulei 6 catei de usturoi, 3 cepe de marime potrivita, 1 lingura patrunjel verde tocat,1 lingura margarina vegetala,
1 ceasca de bame oparite in bors, 1 pumn ciuperci de padure, o jumatate lingurita piper negru macinat, sare, dupa gust.
Mod de preparare: Legumele si ciupercile se curata, se spala si se taie in cubulete mici de 1-2 cm. Se pune uleiul la incins intr-o cratita, se pun legumele si ciupercile, impreuna cu piper si sare. Se acopera vasul si se lasa pe foc pana ce toate s-au inmuiat.
Se presara patrunjelul verde, se adauga margarina si se mai tin acoperite pe foc mic. Se serveste cald.
Sursa Sursa foto Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro