Bloggerul pregătește rețete fel de fel, iar recent a dorit să profite de perioada postului pentru sărbătorile pascale și a pregătit o negresă de post cu gem și nucă.
Gina Bradea împărtășește nenumărate rețete cu publicul larg, chiar și în mediul online. De această dată, în cursul zilei de ieri, pe contul său de TikTok, a postat un desert delicios și perfect și pentru perioada de post, de negresă cu gem și nucă. Celebrul bucătar a explicat tot modul de preparare, pas cu pas, având nevoie de doar câteva ingrediente, pentru ca rețeta dulce să iasă pe gustul tuturor, ba chiar mai mult, puteți oricând să înlocuiți nuca de deasupra cu nucă de cocos, bombonele sau alte topping-uri preferate.
Negresă de post cu gem și nucă, pregătită de Gina Bradea
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente
- 1 cană de apă minerală (350 ml)
- jumătate de cană de ulei (150 ml)
- 2 căni rase de făină (400 g)
- 1 cană de zahăr (250 g)
- 3 linguri de cacao (100 g)
- 5 linguri de gem de casă (3 sferturi de borcan de 370 g)
- 50 g de nucă pentru decor (puteți folosi nucă de cocos, bombonele sau o lăsați simplă)
- esență de rom (vanilie sau orice altă aromă doriți)
- 1 pliculeț de praf de copt (10 g)
Mod de preparare
- “Într-un castron punem apa, uleiul, romul, gemul, zahărul, amestecăm bine. Adăugăm și făina, praful de copt, cacaua, amestecăm. Așa arată aluatul.
- Punem aluatul în tavă (n.r. dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt), nivelăm suprafața și deasupra eu voi pune nucă măcinată.
- Mergem acum la cuptor, coacerea durează aproximativ 50 de minute, în funcție de cuptor. Nu deschidem cuptorul în primele 30 de minute, sub nicio formă! Cuptorul este deja încălzit, după 30 de minute, ne uităm prin geam, vedem dacă este bine prăjitura, apoi tapăm puțin deasupra ca să vedem dacă este suficient de bine coaptă, dar nu deschidem cuptorul înainte sub nicio formă, pentru că nu o să mai crească.
- Este senzațională! Se taie foarte ușor după răcire, dacă o tăiați când e caldă, riscați să se sfărâme.”
