Bloggerul pregătește rețete fel de fel, iar recent a dorit să se pregătească pentru Paște și a pregătit o pască delicioasă, plină de brânză și stafide.
Gina Bradea împărtășește nenumărate rețete cu publicul larg, chiar și în mediul online. De această dată, în cursul zilei de ieri, pe contul său de TikTok, a postat un desert delicios și tradițional, potrivit pentru sărbătorile pascale, pască cu brânză și stafide. Celebrul bucătar a explicat tot modul de preparare, pas cu pas, având nevoie de doar câteva ingrediente, pentru ca rețeta să iasă pe gustul tuturor și să le amintească de casă.
Pască cu brânză și stafide, pregătită de Gina Bradea
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente
- 3 ouă
- sare
- 100 g de stafide
- 2-3 linguri de rom sau cognac
- brânză proaspătă cremoasă
- urdă tare (nesărată)
- răzătură de lămâie și portocală
- 2 linguri de smântână, foarte grasă
- 100-150 g de zahăr
- 50 g de coajă de portocală confiată- fructe confiate sau uscate (opțional)
- pastă de vanilie sau 1-2 pliculețe de zahăr vanilat
- 2 linguri de griș
- 1 kg de aluat de cozonac cu 10 gălbenușuri
- 1 ou cu o lingură de apă, pentru uns
Mod de preparare
- “3 ouă, punem puțină sare, batem ouăle.
- 100 de grame de stafide peste care turnăm rom sau cognac, le amestecăm.
- Brânză proaspătă, urdă, o dăm pe răzătoarea mare, răzătură de lămâie, răzătură de portocală, smântână foarte groasă, zahăr, stafidele, ouăle bătute, coaja de portocală confiată, pastă de vanilie, amestecăm.
- În funcție de cât de fluidă este compoziția, adăugăm niște griș.
- Luam aluat, îl întind, să fac baza, o așezăm în cratiță (n.r. în care am pus hârtie de copt în prealabil) și facem 3 fitiluri lungi.
- Am obținut 3 fitiluri pe care le împletim în 3. Așezăm fitilul în cratiță (n.r. pe margine și punem în mijloc o oală de dimensiuni mai mici). Lăsăm acoperit, timp de 20 de minute, să crească.
- A crescut aluatul, punem umplutura de brânză în mijloc.
- De restul de aluat facem 2 șnururi, punem deasupra pe pască, punem iar deasupra și cealaltă parte (n.r. cât să se formeze o cruce).
- Un ou cu o lingură de apă, le batem bine împreună, ungem aluatul.
- Mergem acum la cuptor, la o temperatură de 160, maxim 170 de grade Celsius. Coacerea durează între 40 și 60 de minute, depinde de cuptor.”, a explicat bloggerul, pas cu pas, în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok.
