Gina Bradea a pregătit o pască cu brânză și stafide! Trebuie să acorzi atenție la timpul de coacere: "În funcție de cât de fluidă este compoziția, adăugăm niște griș!"

Gina Bradea a pregătit o pască cu brânză și stafide! Trebuie să acorzi atenție la timpul de coacere:
Gina Bradea a pregătit o pască cu brânză și stafide! Trebuie să acorzi atenție la timpul de coacere: "În funcție de cât de fluidă este compoziția, adăugăm niște griș!"

Bloggerul pregătește rețete fel de fel, iar recent a dorit să se pregătească pentru Paște și a pregătit o pască delicioasă, plină de brânză și stafide.

Gina Bradea împărtășește nenumărate rețete cu publicul larg, chiar și în mediul online. De această dată, în cursul zilei de ieri, pe contul său de TikTok, a postat un desert delicios și tradițional, potrivit pentru sărbătorile pascale, pască cu brânză și stafide. Celebrul bucătar a explicat tot modul de preparare, pas cu pas, având nevoie de doar câteva ingrediente, pentru ca rețeta să iasă pe gustul tuturor și să le amintească de casă.

Alege să prepari și tu acest desert tradițional românesc, pentru a-i încânta pe toți musafirii care te vor vizita de Paște.

Pască cu brânză și stafide, pregătită de Gina Bradea

Citește și: Pizza de post, rețeta pregătită de Gina Bradea. Cum pregătește bucătarul aluatul și ce ingrediente folosește: „E o frumusețe!”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Cum pregătește Gina Bradea umplutura de mac pentru cozonaci sau prăjituri? Bucătarul dezvăluie secretul. „Adăugăm coajă de lămâie sau portocală.”

Citește și: Zodiac chinezesc luni, 21 aprilie 2025: Semnul zodiacal care se simte extrem de epuizat și are nevoie de multă odihnă- kanald.ro

Citește și: Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”- stirilekanald.ro

Ingrediente

  • 3 ouă
  • sare
  • 100 g de stafide
  • 2-3 linguri de rom sau cognac
  • brânză proaspătă cremoasă
  • urdă tare (nesărată)
  • răzătură de lămâie și portocală
  • 2 linguri de smântână, foarte grasă
  • 100-150 g de zahăr
  • 50 g de coajă de portocală confiată- fructe confiate sau uscate (opțional)
  • pastă de vanilie sau 1-2 pliculețe de zahăr vanilat
  • 2 linguri de griș
  • 1 kg de aluat de cozonac cu 10 gălbenușuri
  • 1 ou cu o lingură de apă, pentru uns

Mod de preparare

  1. “3 ouă, punem puțină sare, batem ouăle.
  2. 100 de grame de stafide peste care turnăm rom sau cognac, le amestecăm.
  3. Brânză proaspătă, urdă, o dăm pe răzătoarea mare, răzătură de lămâie, răzătură de portocală, smântână foarte groasă, zahăr, stafidele, ouăle bătute, coaja de portocală confiată, pastă de vanilie, amestecăm.
  4. În funcție de cât de fluidă este compoziția, adăugăm niște griș.
  5. Luam aluat, îl întind, să fac baza, o așezăm în cratiță (n.r. în care am pus hârtie de copt în prealabil) și facem 3 fitiluri lungi.
  6. Am obținut 3 fitiluri pe care le împletim în 3. Așezăm fitilul în cratiță (n.r. pe margine și punem în mijloc o oală de dimensiuni mai mici). Lăsăm acoperit, timp de 20 de minute, să crească.
  7. A crescut aluatul, punem umplutura de brânză în mijloc.
  8. De restul de aluat facem 2 șnururi, punem deasupra pe pască, punem iar deasupra și cealaltă parte (n.r. cât să se formeze o cruce).
  9. Un ou cu o lingură de apă, le batem bine împreună, ungem aluatul.
  10. Mergem acum la cuptor, la o temperatură de 160, maxim 170 de grade Celsius.
    Coacerea durează între 40 și 60 de minute, depinde de cuptor.”
    , a explicat bloggerul, pas cu pas, în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum pregătește Gina Bradea umplutura de mac pentru cozonaci sau prăjituri? Bucătarul dezvăluie secretul. „Adăugăm coajă de lămâie sau portocală.”

Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”

„Am crezut că mă voi sufoca” Ana Baniciu, declarații tulburătoare despre pierderea mamei

Chef Alexandru Sautner dezvăluie un truc pentru ouăle de Paște. Cum ne dăm seama că sunt fierte și potrivite pentru vopsit. „Le învârți.”

„Nu mai există nicio șansă de împăcare”. Patricia, decizie radicală în ceea ce privește relația cu Moldo. Cum a reacționat concurentul

Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies