Bloggerul pregătește rețete care arată extraordinar de bine, iar recent a dorit să readucă gustul din casa bunicii și a pregătit scovergi.
Gina Bradea împărtășește nenumărate rețete cu publicul larg, chiar și în mediul online. De această dată, recent, pe contul său de TikTok, a postat o rețetă delicioasă și tradițională, de scovergi, cunoscute pentru multe persoane și ca langoși sau turte prăjite. Celebrul bucătar a explicat tot modul de preparare, pas cu pas, având nevoie de doar câteva ingrediente, pentru ca rețeta tradițională care îți aduce aminte de gustul copilăriei 100%, să revină în casa ta și să te impresioneze atât pe tine, cât și pe cei dragi.
Scovergi, pregătite de Gina Bradea

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente
- 500 g de făină pentru pâine
- 7 g de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă
- sare
- 350 ml de apă
- 20 ml de ulei
- ulei pentru prăjit

Mod de preparare
- “500 de grame de făină (n.r. punem într-un bol) pentru pâine, nu ne trebuie altfel de făină, 7 grame de drojdie uscată sau 25 de grame de drojdie proaspătă, o amestecăm în făină, puțină sare, 350 de mililitri de apă călduță. Frământăm aluatul.
- După ce s-a încorporat toată făina, adăugăm 20 de mililitri de ulei și continuăm frământarea.
- Acoperim aluatul cu folie de plastic și îl lăsăm la dospit până când își dublează volumul.
- Atât de frumos a crescut aluatul (n.r. îl împărțim în bucăți de dimensiuni egale). Fiecare bucată o transformăm într-o bilă. Luăm o bucată de aluat, o întindem. Se întinde în mână și o punem la prăjit. O întoarcem pe partea cealaltă când s-a rumenit.”,
