Există nenumărate persoane care preferă să consume sarmale de post, indiferent că o fac în viața lor de zi cu zi sau doar în perioada de post.
Gina Bradea pregătește nenumărate rețete pe care le împarte cu publicul larg, chiar și în mediul online. De această dată, pe contul său de TikTok, a postat o rețeta de sarmale de post, pregătite așa cum a știut ea mai bine.
Sarmale de post, pregătite de Gina Bradea
Citește și: Rețeta de cârnați tradiționali, pregătită de Gina Bradea. „Sunt suculenți și tare gustoși!”
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Care este secretul Ginei Bradea pentru jumările de mâncat? Ce trebuie să aibă față de cele pentru untură
Ingrediente
- 50 ml ulei
- 800 g ceapă
- 300 g morcov
- 3 lingurițe cu vârf de sare
- Un borcan de bulion de roșii cu ardei sau simplu
- 800 g orez cu bob mare
- 500 ml apă caldă
- O legătură de mărar proaspăt sau uscat
- 1-2 legături de pătrunjel proaspăt
- O linguriță cu vârf de cimbru
- 2-3 linguri cu vârf de mălai
- Foi de varză
- Foi de dafin
Citește și: Cine sunt și cu ce se ocupă cei doi copii ai lui Mircea Diaconu, Ana și Victor- stirilekanald.ro
Mod de preparare
- “Punem 50 de mililitri de ulei (n.r. într-o tigaie încăpătoare), 800 de grame de ceapă, tăiată cubulețe, 300 de grame de morcov.
- Foc iute, călim timp de 2-3 minute, nu mai mult.
- Punem de la început, o linguriță cu vârf de sare și încă una, două lingurițe cu vârf de sare și lăsăm să se călească timp de 2-3 minute.
- După 3 minute, și-au lăsat apă legumele, de la sare.
- Jumătate de borcan de bulion de roșii cu ardei, este făcut de mine în casă.
- 800 de grame de orez cu bobul mare, spălat.
- 500 de mililitri de apă caldă.
- S-a umflat orezul, ce frumos arată!
- Mai adăugăm sare (n.r. tot o linguriță), o legătură generoasă de mărar proaspăt sau uscat, am eu aici. Pătrunjel proaspăt, tot la fel, 1-2 legături. O linguriță cu vârf de cimbru, 2-3 linguri cu vârf de mălai, asta este un secret moldovenesc.
- Așa de bine arată!”, a explicat bloggerul, pas cu pas, în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok.
- Continuăm și ne apucăm de formarea sarmalelor în foi de varză, adăugând în fiecare din compoziția realizată. Tăiem varză șuvițe și așezăm un strat la baza vasului în care urmează să le gătim, apoi punem rând pe rând sarmalele, printre care mai presarăm puține șuvițe de varză. Deasupra punem și restul de borcan de bulion de roșii cu ardei, câteva foi de dafin și un pahar de apă călduță și le gătim!