Gina Bradea, sfaturi în bucătărie! Care este diferența dintre gem și dulceață? „Dulceața este un produs de lux, pe care nu îl mâncăm zilnic. Are foarte mult zahăr, e bombă calorică.”

Gina Bradea, sfaturi în bucătărie! Care este diferența dintre gem și dulceață? „Dulceața este un produs de lux, pe care nu îl mâncăm zilnic. Are foarte mult zahăr, e bombă calorică.”
Gina Bradea, sfaturi în bucătărie! Care este diferența dintre gem și dulceață? „Dulceața este un produs de lux, pe care nu îl mâncăm zilnic. Are foarte mult zahăr, e bombă calorică.”

Gina Bradea a oferit sfaturi utile pentru prepararea conservelor.

Cunoscutul vloger culinar, Gina Bradea, este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online rețete și sfaturi utile în bucătărie. De data aceasta, bucătăreasa a vorbit despre diferența dintre gem și dulceață, amintind despre cantitatea potrivită de zahăr pentru fiecare dintre aceste două preparate.

Cât zahăr se pune la gem și la dulceață?

Citește și: Sos de roșii Pomarola, rețeta dezvăluită de Gina Bradea pe Tik-Tok! „Un sos de roșii delicios pentru tocănițe, pentru paste, pentru friptură cu sos.”

Citește și: Gina Bradea, rețetă rapidă de prăjitură cu fructe: „Fără cântar, fără mixer, totul făcut la mână. O prăjitură ieftină și spornică, se face cu orice fel de fructe de sezon.”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Gina Bradea a ținut să precizeze că principala diferență dintre aceste două preparare constă în cantitatea de zahăr pe care o folosim.  

„Care este diferența dintre gem și dulceață? La gem se pune zahăr puțin sau îndulcitor, în funcție de cum dorim. La un kilogram de fructe se pot pune între 100 și 600 de grame de zahăr, în funcție de cât de dulce vrem să fie gemul sau cât de acre sunt fructele.

La dulceață e altă poveste. Dulceața se face cu foarte mult zahăr, adică un kilogram de zahăr la un kilogram de fructe. Nu există dulceață cu zahăr mai puțin, nu există dulceață făcută cu îndulcitor. Dulceața are siropul acela gros, ca mierea, iar fructele rămân tari, întregi, perfect confiate. Pur și simplu trântești fructul de pământ și rămâne întreg. Aia e dulceață. Niciun îndulcitor nu va obține siropul acela gros pe care îl dă zahărul.
Dulceața este un produs de lux, pe care nu îl mâncăm zilnic. Are foarte mult zahăr, e bombă calorică, e moartea albă
.”, a explicat bucătăreasa.

Gina Bradea nu recomandă conservanții

Gina Bradea, sfaturi în bucătărie! Care este diferența dintre gem și dulceață?
Gina Bradea[Sursa foto: Facebook]

Vlogerul culinar a vorbit și despre conservanți, recomandându-ne să nu îi folosim, fiind substanțe periculoase. În schimb, Gina Bradea ne sfătuiește să sterilizăm bine borcanele, înainte și după ce punem conținutul.

 

Nu punem conservant la compot, la dulceață, la gem. Pur și simplu sterilizăm borcanele. Borcanele să fie perfect curate și sterilizate, și înainte de a pune în ele conținutul, și după. Cele mai simple și elementare reguli de bun simț ale conservelor. ”, a mai spus Gina Bradea.  



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ruladă Pavlova cu cremă de ciocolată și căpșune. Adaugă un desert spectaculos la masă!

Vedetele din România care cheltuiesc foarte mulți bani pe pantofi. IREAL cum arată dressingurile lor!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ce presimțire a avut Emily Burghelea înainte de accident: ”Mi-am imaginat un înger alb”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies