Gina Bradea a oferit sfaturi utile pentru prepararea conservelor.
Cunoscutul vloger culinar, Gina Bradea, este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online rețete și sfaturi utile în bucătărie. De data aceasta, bucătăreasa a vorbit despre diferența dintre gem și dulceață, amintind despre cantitatea potrivită de zahăr pentru fiecare dintre aceste două preparate.
Cât zahăr se pune la gem și la dulceață?
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro
Gina Bradea a ținut să precizeze că principala diferență dintre aceste două preparare constă în cantitatea de zahăr pe care o folosim.
„Care este diferența dintre gem și dulceață? La gem se pune zahăr puțin sau îndulcitor, în funcție de cum dorim. La un kilogram de fructe se pot pune între 100 și 600 de grame de zahăr, în funcție de cât de dulce vrem să fie gemul sau cât de acre sunt fructele.
Gina Bradea nu recomandă conservanții
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Vlogerul culinar a vorbit și despre conservanți, recomandându-ne să nu îi folosim, fiind substanțe periculoase. În schimb, Gina Bradea ne sfătuiește să sterilizăm bine borcanele, înainte și după ce punem conținutul.
„ Nu punem conservant la compot, la dulceață, la gem. Pur și simplu sterilizăm borcanele. Borcanele să fie perfect curate și sterilizate, și înainte de a pune în ele conținutul, și după. Cele mai simple și elementare reguli de bun simț ale conservelor. ”, a mai spus Gina Bradea.