Gofrele cu frișcă și căpșune se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de gofre cu frișcă și căpșune.
Rețetă de Gofre cu frișcă și căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Macarons cu cremă de ciocolată albă. Un desert rafinat și sofisticat!
Citește și: Maioneză de post cu muștar. Nici nu îți dai seama din ce e făcută, gustul e perfect
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru gofre
- 300 g de făină
- un pliculeț de praf de copt
- 5 linguri de zahăr
- Sare
- 5 oua
- 200 g de unt topit
- 600 ml de lapte
- un pliculeț de zahăr vanilinat
- zahăr pudră
- fructe de pădure
Ingrediente pentru frișcă făcută in casa
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
- 100 ml de apa
- 10 g de gelatina granulata
- 300 ml de lapte
- 60 g de zahar pudra
- O esență de vanilie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul rând, trebuie să faceți compoziția pentru această rețetă delicioasă. Deci, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga ingredientele uscate pentru început. În consecință, adăugăm în acest bol 300 de grame de făină, un pliculeț de praf de copt, sare și un pliculeț de zahăr vanilinat, după cum dorim. Pentru a le încorpora bine, amestecăm aceste ingrediente.
- În continuare, vom avea nevoie de un bol mai mare, separat, în care vom adăuga 200 g de unt topit și cinci ouă la temperatura camerei, precum și 600 ml de lapte. Pentru a se încorpora cât mai bine cu putință, toate aceste ingrediente trebuie amestecate împreună.
- Acum că am amestecat ambele compoziții, va trebui să adăugăm lichidul în bolul cu ingredientele uscate treptat. Vom amesteca ușor până când nu vor mai fi cocoloașe. Bolul trebuie lăsat acolo timp de aproximativ cinci minute.
- În plus, vom avea nevoie de aparatul de încălzit pentru vafe. Acum este timpul să facem și desertul. Vom lua compoziția din bol și o vom turna direct în aparatul de vafe cu un polonic. Aparatul se aprinde și se lasă să funcționeze până când beculețul se aprinde sau până când vedem că ambele părți se rumenesc în felul dorit. Până când toată compoziția este finalizată, procedurile se efectuează din nou.
- În acest moment, putem face crema. Astfel, dizolva gelatina în apa caldă și amestecă-o în mod constant până când se topește complet. Combină laptele rece cu esențele și zaharul pudra, apoi amestecă bine gelatina și pune totul la frigider pentru cel puțin o oră și jumătate. Scoateți compoziția din frigider la fiecare treizeci de minute și amestecați-o cu un tel, pentru 7-8 minute, după ce a stat suficient la rece, bate laptele cu un mixer.
- După acest pas, putem servi vafele noastre cu frișcă, pudrate cu zahăr pudră, peste care vom pune fructe sau alte toppinguri, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.