Gogoșarii cu conopidă sunt extrem de delicioși și în plus, se prepară și repede. Noi vă invățăm cum să puneți la murat aceste două legume.
Cine nu a gustat, măcar o dată, gogoșari cu conopidă? Este o rețetă simplă, dar foarte gustoasă. O puteți face și dumneavoastră, chiar dacă nu ați mai pus murături până acum.
Gogoșarii cu conopidă, cea mai simplă rețetă
Mamele și bunicile noastre au învățat să pună murături, de la vârste fragede. Dacă nu ați păstrat o rețetă veche de murături, dar ați vrea să faceți și dumneavoastră acasă aceste bunătăți, noi vă sărim în ajutor.
Astăzi vă învățăm să pregătiți gogoșari cu conopidă. Dacă respectați această rețetă, legumele se vor păstra tari și crocante și vor avea un gust senzațional.
Trebuie să folosiți puțin otet, piper, hrean și crenguțe de cimbru. Atunci când cumpărați gogoșari, fiți atente să fie cât mai mari, frumoși, să nu fie loviți sau pătați și să fie cât mai rotunzi.
De asemenea, conopida trebuie să nu fie pătată și să fie tare.
Ingrediente:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- gogoșari
- o conopidă
- boabe de piper
- rădăcină de hrean
- frunze de hrean
- crenguțe de cimbru
- ardei iuți
- 100 ml oțet de masă
- apă
- sare neiodată (pentru murături)
Cum se prepară gogoșarii murați cu conopidă
Spălați foarte bine gogoșarii și conopida. Cotoarele și semințele gogoșarilor se dau la o parte. Conopida o desfaceți în bucățele micuțe.
Luați fiecare gogoșar și umpleți-l cu bucăți de conopidă. Îndesați bine conopida în gogoșar, dar aveți grijă să nu cumva să-l rupeți.
Pentru umplerea gogoșarilor veți folosi doar părțile albe din conopidă.
În fiecare borcan în care veți pune gogoșarii cu conopidă, așezați pe fund ramuri de cimbru uscat. Apoi puneți gogoșarii și între ei așezați ardei iuți, boabe de piper și fâșii de rădăcină de hrean.
De asemenea, puneți și câteva frunze de hrean, pentru o aromă și mai plăcută.
Peste gogoșari așezați frunze de hrean. În acest fel, gogoșarii nu se vor ridica și se vor păstra mult mai bine, pentru o perioadă mai lungă de timp.
Pregătiți și saramura. Într-o oală, puneți apă la fiert cu sare specială pentru murături. Lăsați apa să clocotească pentru câteva minute și gata. Saramura astfel obținută se lasă să se răcească, dar nu de tot.
Atunci când o turnați în borcane, saramura trebuie să fie fierbinte, dar să nu aibă 100 de grade. Ca să nu se spargă borcanele, așezați-le pe ceva din metal și apoi turnați în ele saramura.
Gogoșarii trebuie să fie acoperiți în totalitate de saramură. Puneți apoi capacele la borcane, dar fără să le strângeți.
După o zi, adăugați în fiecare borcan o lingură sau două de oțet, în funcție de cât de mare este borcanul, și apoi strângeți bine capacele.
Puneți borcanele cu gogoșari umpluți cu conopidă într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui.