Gogosele rapide la cuptor! Sunt delicioase si economice

Gogosele rapide la cuptor! Sunt delicioase si economice
Gogosele rapide la cuptor! Sunt delicioase si economice

Iti este pofta de un desert, dar care sa fie satios, economic si rapid? Iti propunem reteta de gogosele rapide la cuptor. Insa, ai grija! Sunt atat de bune incat iti va fi foarte greu sa te opresti din mancat.

Ingredientele necesare pentru gogosele rapide la cuptor (intre 25 si 30 de bucati)

- 500 grame de faina;

- 1 ou;

- 100 grame de zahar;

- 350 grame de zaharpudra;

- 1 plic de drojdie;

- bombonele;

- colorant.

Gogosele rapide la cuptor- mod de preparare

Gogoselele rapide la cuptor sunt un desert destul de usor de facut.

Se freaca bine cu mixerul  faina, zaharul pudra si drojdia pana cand aceste ingrediente se omogenizeaza. Apoi, se adauga oul si in jur de 250-300 de ml de apa calduta pana cand se obtine un aluat moale.

Se muta compozitia pe masa de lucru (insa, atentie, aceasta trebuie presarata bine cu faina inainte de a pune aluatul) si se framanta timp de 7-12 minute. Se pune compozitia pentru gogoselele rapide la cuptor intr-un bol uns cu ulei si apoi se acopera cu o folie alimentara.
Se lasa apoi aluatul asa pana cand acesta isi dubleaza volumul intr-un loc cald), in jur de 30-45 de minute.

Se pune aluatul iar pe masa de lucru si se imparte in 25-30 de bucati. Se poate da orice forma doriti(- rotunda, alungita, patrata, inimioare etc), fiecarei bucati de aluat. Daca aveti copii, ii puteti implica pe ei in acest pas al pregatirii gogoselelor rapide la cuptor.
Se iau bucatile si se pun pe o tava de cuptor unsa cu ulei. Se acopera din nou cu folie si apoi sunt lasate  putin sa li se dubleze volumul.

Pana atunci, se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se da la o parte folia. Gogoselele rapide la cuptor se coc pe cel mai inalt raft, timp de opt minute, pana se auresc. Apoi, se lasa sa se raceasca.


Intre timp, pentru decor, se amesteca zaharul pudra cu putina apa pana se formeaza o pasta tare, dar care sa poata fi intinsa. Se adauga colorantul. Se inmoaie partea de sus a fiecarei gogosele rapide la cuptor in glazura si se presara bombonele.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Sursa, foto: sanatate.bzi.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies