Iti este pofta de un desert, dar care sa fie satios, economic si rapid? Iti propunem reteta de gogosele rapide la cuptor. Insa, ai grija! Sunt atat de bune incat iti va fi foarte greu sa te opresti din mancat.
Ingredientele necesare pentru gogosele rapide la cuptor (intre 25 si 30 de bucati)
- 500 grame de faina;
- 1 ou;
- 100 grame de zahar;
- 350 grame de zaharpudra;
- 1 plic de drojdie;
- bombonele;
- colorant.
Gogosele rapide la cuptor- mod de preparare
Gogoselele rapide la cuptor sunt un desert destul de usor de facut.
Se muta compozitia pe masa de lucru (insa, atentie, aceasta trebuie presarata bine cu faina inainte de a pune aluatul) si se framanta timp de 7-12 minute. Se pune compozitia pentru gogoselele rapide la cuptor intr-un bol uns cu ulei si apoi se acopera cu o folie alimentara.
Se pune aluatul iar pe masa de lucru si se imparte in 25-30 de bucati. Se poate da orice forma doriti(- rotunda, alungita, patrata, inimioare etc), fiecarei bucati de aluat. Daca aveti copii, ii puteti implica pe ei in acest pas al pregatirii gogoselelor rapide la cuptor. Se iau bucatile si se pun pe o tava de cuptor unsa cu ulei. Se acopera din nou cu folie si apoi sunt lasate putin sa li se dubleze volumul.
Pana atunci, se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se da la o parte folia. Gogoselele rapide la cuptor se coc pe cel mai inalt raft, timp de opt minute, pana se auresc. Apoi, se lasa sa se raceasca.
Intre timp, pentru decor, se amesteca zaharul pudra cu putina apa pana se formeaza o pasta tare, dar care sa poata fi intinsa. Se adauga colorantul. Se inmoaie partea de sus a fiecarei gogosele rapide la cuptor in glazura si se presara bombonele.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa, foto: sanatate.bzi.ro