Gogoși cu glazură de ciocolată. Cele mai pufoase pe care le-ai gustat!

Gogoși cu glazură de ciocolată

Gogoșile cu glazură de ciocolată se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de gogoși cu glazură de ciocolată. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase gogoși cu glazură de ciocolată, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Gogoși cu glazură de ciocolată

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora 

Citește și: Micul dejun energizant. 10 alimente sănătoase cu care să îți începi ziua cu bucurie și vitalitate

Gogoși cu glazură de ciocolată [Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Prăjitură cu cremă de lămâie. O savurezi doar din priviri!

Timp de preparare - o ora 

Timp total - 2 ore 

Rețeta este pentru 6 persoane 

Gogoși cu glazură de ciocolată [Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Ingrediente  

  • 800 g de faina  
  • 2 căni de lapte  
  • 2 oua 
  • 2 cubulețe de drojdie  
  • 4 linguri de zahar  
  • 1 pliculeț de zahar vanilat  
  • 4 linguri de ulei 
  • 1 ciocolata neagra  
  • 1 ceașcă de lapte  
  • 1 lingura de unt  
  • 1 lingura de cacao   
  • 2 linguri de zahar 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Gogoși cu glazură de ciocolată [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Gogoșile glazurate sunt delicioase, la fel și gogoșile simple sau gogoșile umplute cu ciocolată sau gem. Se pune făina într-un bol, se face o gaură în centru și se pune drojdia zdrobită amestecată cu puțin zahăr și lapte călduț. Se dizolvă drojdia cu degetele, se presară cu făină, se acoperă vasul cu un prosop și se lasă să stea 5 minute. Amestecăm bine, adăugăm laptele cald cu zahărul dizolvat și zahărul vanilat, ouăle și uleiul. Începeți să frământați bine până când ingredientele sunt bine amestecate și obțineți un aluat moale și elastic care nu se lipește de mâini. Puneți aluatul într-un bol cu făina să crească, acoperiți-l cu un prosop și lăsați să crească într-un loc cald timp de 20 până la 30 de minute, până când aluatul de gogoși și-a dublat volumul. 
  2. Odată ce aluatul a fermentat, presărați puțină făină pe suprafața de lucru, frământați puțin aluatul și începeți să-l întindeți cu un băț, astfel încât să obțineți o foaie de aluat de grosimea potrivită. Începeți să tăiați gogoși din aluat cu ajutorul unui pahar înmuiat în făină. Pentru o altă formă mai mică, tăiați o gaură în mijloc pentru a obține dimensiunea dorită de gogoși simple și inelare. 
  3. Lasă gogoșile să se ridice puțin pe masă, în timp ce pregătim o tigaie cu ulei pentru prăjit. Odată ce uleiul este fierbinte, prăjiți gogoșile pe ambele părți până se rumenesc. Scoateți-le într-un bol și puneți un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei. 
  4. Pregătiți glazura de ciocolată. Poți alege între ciocolată neagră sau glazură de ciocolată albă. Dacă doriți să faceți glazură neagră, adăugați într-o oala, lapte, zahăr, unt, cacao și ciocolată neagră zdrobită. Dacă vrei să faci glazură albă, folosește ciocolată albă în loc de ciocolată neagră și evită cacao. Amestecă totul pe foc până se topește bine și se încorporează toate ingredientele, fierbem câteva minute până obții consistența dorită sau consistența de smântână groasă, apoi stingem aragazul. 
  5. Lăsăm să se răcească puțin, apoi scoatem gogoșile pe rând, le scufundăm în glazura de ciocolată și le așezăm pe o farfurie. Glazura de ciocolată albă folosește același proces și ingrediente, cu excepția pudrei de cacao și a ciocolatei negre. Un proces similar este folosit pentru a face gogoși delicioase glazurate cu ciocolată, scufundând toate gogoșile în glazură de ciocolată neagră sau albă. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Gogoși cu glazură de ciocolată [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Quiche cu broccoli. O variantă sănătoasă și gustoasă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte