Gogoși cu glazură de ciocolată. Mult mai bune când sunt făcute în casă!

retete de gustare

Gogoși cu glazură de ciocolată

Gogoșile cu glazură de ciocolată se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de gogoși cu glazură de ciocolată.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase gogoși cu glazură de ciocolată, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Gogoși cu glazură de ciocolată

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Supă cremă de sparanghel. Un gust deosebit de sănătos!

Gogoși cu glazură de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cheesecake cu dovleac și topping de caramel. O adevărată bunătate de desert, perfect pentru weekend!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Gogoși cu glazură de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 650 g de făină
  • 25 g de drojdie proaspătă
  • 100 g de unt
  • 3 ouă
  • 100 g de zahăr
  • 350 ml de lapte
  • o esență de rom
  • o linguriță și jumătate de coajă rasă de la o lămâie
  • o esență de vanilie
  • Sare

Gogoși cu glazură de ciocolată[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru glazură

  • Ciocolată
  • decorațiuni din ciocolată

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

gogosi cu glazura de ciocolata
Gogoși cu glazură de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea aluatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga pentru început drojdia, alături de o lingură de zahăr și laptele, pe care l-am încălzit puțin în prealabil. Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unui tel, astfel încât zahărul să se dizolve cât mai mult cu putință, iar drojdia să se înmoaie.
  • Odată trecut acest pas, vom începe să adăugăm rând pe rând și câteva linguri de făină, însă nu întreaga cantitate, moment în care vom continua să amestecăm cu ajutorul unui tel, pentru început, iar ulterior, putem amesteca și cu ajutorul unui mixer, până când vom observa că obținem o compoziție omogenă. Imediat apoi, vom presăra deasupra puțină făină și vom pune bolul într-un loc cald, pentru a aștepta să-și dubleze volumul.
  • În acest timp, într-un alt bol de dimensiuni mai mari vom adăuga ouăle, pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, adăugând și zahărul, sarea, după gust, esența de rom și de vanilie, laptele, dar și coaja rasă de la o lămâie.

gogosi cu ciocolata
Gogoși cu glazură de ciocolată[Sursa foto: freepik]

  • După acest interval de timp, în care preparatul nostru și-a dublat volumul, este nevoie să amestecăm cele 2 compoziții, de ingrediente uscate, cu ingredientele umede, cu ajutorul unui mixer sau a unui tel, până când întreaga compoziție se va omogeniza așa cum ne dorim.
  • In continuare, vom adăuga și restul cantității de făină, untul pe care l-am topit în prealabil și amestecăm toate ingredientele pentru a obține aluatul potrivit pentru gogoși, atât în ceea ce privește consistența, cât și textura. Bolul se va acoperi cu o folie alimentară, pentru ca ulterior să lăsăm să crească până când își dublează volumul.
  • După acest interval de timp, vom presăra pe o suprafață plată puțină făină, pentru ca ulterior să începem să întindem aluatul într-o formă dreptunghiulară, de dimensiuni potrivite, cu ajutorul unui sucitor. Imediat apoi, vom avea nevoie de 2-a pahare, unul mai mare, iar unul mai mic, pentru a începe să decupăm, gogoșile noastre cu paharul de dimensiuni mai mari, iar ulterior în centru, îl vom folosi pe cel mai mic pentru a decupa interiorul. Procesul se repetă până când întreaga cantitatea de aluat a fost folosită.

retete pentru desert
Gogoși cu glazură de ciocolată[Sursa foto: freepik]

  • Lăsăm gogoșile să mai crească pe suprafața plată timp de aproximativ 10 minute, timp în care vom pregăti o oală de dimensiuni potrivite în care vom adăuga mai mult ulei și o punem la încins la foc mediu. Apoi rând pe rând, vom lua gogoșile noastre cu ajutorul unei spatule și le vom așeza în oala cu uleiul încins. Prăjim gogoșile uniform pe ambele părți, iar apoi le vom scoate pe șervețele de bucătărie, pentru ca uleiul să fie absorbit. Procesul se repetă până când toate gogoșile noastre sunt prăjite.
  • In acest timp, putem topi și ciocolata, pentru a obține glazura pentru gogoși. Așadar, tot ce trebuie să facem este să punem ciocolata într-un bol de dimensiuni mai mici, pentru ca ulterior să îl introducem în cuptorul cu microunde, preț de câteva secunde, timp în care vom mai scoate bolul pentru a amesteca ciocolata, asigurându ne că aceasta se topește treptat, până când obținem glazura dorită.
  • Acum că atât gogoșile noastre, cât și glazura sunt gata, tot ce trebuie să facem este să luăm gogoșile rând pe rând și să le punem în bolul cu glazură, astfel încât aceasta să se poată așeza pe gogoși. Deasupra putem decora gogoșile cu câteva bucățele mici de ciocolată sau orice alte decorațiuni speciale, după preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Gogoși cu glazură de ciocolată[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Supă cremă de broccoli. Este mult mai bună decât crezi!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies