Ce parere aveti de o noua reteta de gogosi cu iaurt si lamaie? Este putin mai fresh, datorita lamaii.
Ingrediente pentru a prepara gogosi cu iaurt:
1 cana cu faina
3/4 lingurita de praf de copt
1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita de sare
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri de unt nesarat topit
1/3 cana de zahar
1 ou mare
1/4 cana de lapte
4 lingurite de zeama de lamaie
3 linguri de iaurt grecesc
1 lingurita de esenta de vanilie
pentru glazura:
1 cana cu zahar pudra
1-2 linguri de zeama de
1 lingura de iaurt grecesc
coaja rasa de lamaie
4 pasi pentru a prepara gogosi cu iaurt:
1. Se incalzeste cuptorul la 160 grade Celsius. Se unge o tigaie de gogosi cu ulei sau cu spray de gatit. Intr-un bol mediu, se amesteca impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si coaja rasa de lamaie.
2. Intr-un bol separat, se amesteca impreuna untul topit, zaharul si oul.
3. Cu ajutorul unei linguri, se formeaza gogosile, care se adauga in tigaia termorezistenta unsa cu ulei, si se lasa la cuptor pentru aproximativ 7-8 minute sau pana cand capata o culoare putin aurie. Se lasa sa se raceasca.
4. Pentru a prepara glazura, se amesteca impreuna zaharul pudra si zeama de lamaie, pana cand se omogenizeaza. Se adauga si iaurtul grecesc si se amesteca iar. Se adauga mai multa zeama de lamaie, daca simtiti nevoia, pana cand se ajunge la consistenta dorita. Se scufunda fiecare gogoasa in glazura si se decoreaza cu coaja rasa de lamaie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro