Gogoșile cu iaurt și cu smântână reprezintă desertul pe care orice copil și-l dorește. Este cea mai simplă rețetă de gogoși și nu veți avea nevoie de drojdie.
Gogoșile sunt dulciurile care ne-au făcut copilăria mai frumoasă. Cine nu-și amintește de aromatele gogoși preparate cu drag de bunici sau de mame? Puteți să faceți și dumneavoastră gogoși delicioase, fără drojdie.
Gogoșile cu iaurt și cu smântână, cea mai simplă rețetă
Dacă aveți poftă de gogoși, dar nu aveți timp să așteptați să dospească aluatul, puteți încerca o rețetă mult mai simplă pentru acest desert.
Gogoșile turnate cu iaurt și cu smântână sunt extrem de pufoase, cresc foarte mult, chiar dacă nu au drojdie, sunt aromate și absolut delicioase. În plus, este o rețetă ieftină, care se prepară imediat.
Chiar dacă gogoșile au foarte multe calorii, trebuie să recunoaștem că niciun alt desert nu poate înlocui gustul minunat al acestora.
Ingrediente:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 3 ouă
- 300 g iaurt
- 100 g smântână
- 350 g făină
- o linguriță de praf de copt
- 2-3 linguri de zahăr
- esență de vanilie
- coajă de lămâie sau de portocală
- esență de rom
- scorțișoară
- un praf de sare
- ulei pentru prăjit gogoșile
Cum se prepară gogoșile cu iaurt și cu smântână
Puneți ouăle întregi într-un castron, adăugați un praf de sare și zahărul și amestecați foarte bine cu un tel. Zahărul trebuie să se dizolve doar parțial.
Apoi turnați iaurtul și smântâna în compoziție și omogenizați. Separat, amestecați făina cernută cu praful de copt și turnați-o peste compoziția de ouă și iaurt cu smântână.
Amestecați energic cu un tel, până veți încorpora toată făina.
La final, adăugați toate aromele: esența de vanilie, esența de rom, scorțișoara și coaja rasă de lămâie sau de portocală.Lăsați compoziția de gogoși să se odihnească doar 10 minute. Într-o tigaie mai adâncă, puneți suficient ulei și lăsați-l să se încingă bine. Gogoșile se prăjesc în baie de ulei, așa că nu vă zgârciți când vine vorba de uleiul folosit la prăjit.
Pentru ca gogoșile să nu absoarbă foarte mult ulei, acesta trebuie să fie bine încins.
De asemenea, aveți grijă ca focul să nu fie tare, pentru că riscați ca gogoșile să rămână crude în interior. Gogoșile se vor întoarce singure de pe o parte pe alta, atunci când sunt gata.
Scoateți-le pe o farfurie, pe care ați pus înainte un șervețel absorbant.
Le puteți pudra cu zahăr și le serviți cu lapte, cu iaurt, cu ceai sau chiar cu o cană de cafea.