Fiti creativi si prepartati un desert unic cum ar fi aceste senzationale gogosi cu inghetata.
Ingrediente
500 g faina grau
100 g zahar
2 linguri smantana
1 lingura untura
sare
1 cub drojdie
apa calda
inghetata
30 g ciocolata
zahar pudra
Mod de preparare
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- Pregatiti un bol incapator in care puneti mai intai faina.
- Peste faina adaugati smantana, zaharul, sarea si untura.
- Drojdia o sfaramati bucatele, o dizolvati in putina apa calduta si o turnati in bolul cu faina.
- Adaugati in final si putin ulei si treceti la framantat aluatul pentru gogosi.
- Dupa ce ati framantat aluatul bine de tot il acoperiti cu un prosop curat si il puneti la dospit in jur de 1 ora.
- Pregatiti o planseta mai mare de lemn, o presarati cu putina faina si intindeti pe aceasta aluatul cu ajutorul unui sucitor de lemn.
- Foaia pe care o intindeti trebuie sa fie groasa aproximativ cat un deget iar din aceasta, cu ajutorul unui pahar mai mare, decupati gogosile.
- Puneti ulei in cantitate generoasa intr-un ceaun, il lasati sa se incinga bine si in el scufundati gogosile, cate 2-3.
- Puneti putine gogosi la prajit odata intr-o cantitate mai mare de ulei pentru ca acestea se vor umfla si isi vor mari volumul si tocmai de aceea au nevoie de spatiu, pentru a nu sta lipite intre ele.
- Cand sunt gata, le scoateti cu ajutorul unei palete si le asezati pe un servet de bucatarie pentru a-si lasa uleiul in exces.
- Le lasati sa se raceasca bine si apoi le puteti servi.
- Le pudrati cu putin zahar farin, le asezati cate 2 pe o farfurie pentru desert si deasupra lor puneti cate o portie generoasa de inghetata, cu aroma pe care o preferati.
- Deasupra inghetatei puneti toping de ciocolata sau de caramel si puteti servi desertul.