Gogosile cu telemea si ricotta pot fi consumate ca mic dejun, ca aperitiv sau luate in pachetelul de scoala sau de serviciu. Se prepara usor si sunt gustoase si hranitoare.
In loc de ricotta puteti folosi urda, care este asemanatoare la gust.
Ingrediente aluat:
– 500 g faina
– 2 lingurite de drojdie uscata
– o jumatate de cana de lapte caldut
– o jumatate de cana de ulei de masline
– o cana de apa calduta
– un praf de sare
Ingrediente umplutura:
– 100-150 g branza telemea
– 250 g branza ricotta
– 1 galbenus de ou
Ulei pentru prajit
Preparare:
Dizolvati drojdia in apa calduta.
Intr-un castron cerneti faina si in mijloc puneti apa cu drojdia dizolvata, uleiul de masline, laptele si sarea.
Framantati aluatul; trebuie sa fie moale si sa nu se lipeasca de maini.
Zdrobiti branza si ricotta si amestecati cu galbenusul de ou.