Vedeta a explicat pas cu pas ce trebuie să facem pentru a obține cele mai gustoase gogoși de casă.
Una dintre cele mai cunoscute interpretele de muzică populară, de la noi din țară, Cornelia Rednic, se bucură de succes pe plan profesional, dar și pe plan personal, având o căsnicie de lungă durată.
Gogoși de casă, pregătite de Cornelia Rednic
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
- 1 kg făină+ 2-3 linguri de făină
- 3 ouă
- 100 g unt
- Un praf de sare
- Puțin zahăr vanilat
- 200 ml lapte călduț
- 14 g drojdie uscată (2 plicuri)
- 2 linguri de zahăr
- 30 ml ulei
- Opțional – puțină coajă de portocală
Mod de preparare
- “Aș zice eu să începem să dăm drumul. În primul rând, avem laptele călduț, 200 de mililitri, îl amestecăm cu zahărul și amestecăm cu telul. Iau o lingură de făină, cam o lingură și jumătate de făină și o pun peste, batem bine să fie foarte bine amestecat și punem drojdia. Sunt 2 pachețele de drojdie uscată, pentru că un pachețel de drojdie uscată se folosește la 500 de grame de făină. Le amestecăm (…) am făcut amestecul și acum o să vin și o să pun puțină folie peste și îl lăsăm să crească, să dospească drojdia. După care, continuăm. Lăsăm așa câteva minute bune. (…)”
- După acest interval de timp, combinăm toate ingredientele menționate anterior pentru a forma aluatul de gogoși.
- “Am întins foaia de aluat, pe urmă le-am dat formă și am mai lăsat încă vreo 20 de minute să mai crească. Așa că o să încep și punem în uleiul încins. (…) Și acum așteptăm să le prăjim. (…) E important să le coacem la foc potrivit, ca să se coacă în interior să fie făcut absolut tot aluatul, să nu rămână aluat crud. (…) Continuăm până le prăjim pe toate. (…)
Gogoșile noastre sunt gata! Uite câte mi-au ieșit dintr-un kilogram de făină! Punem zahăr pudră vanilat, trebuie să fie puțin reci când le punem.”, a explicat artista, pas cu pas, în filmulețul postat pe contul său de Youtube.