Asa faci cele mai bune gogosi pufoase cu scortisoara. Un ingredient secret iti garanteaza un aluat perfect.
Ingrediente:
500 g faina
60 g unt
200 ml lapte cald
2 oua
1 cubulet de drojdie proaspata
80g zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o portocala
100 ml apa calda
un praf de sare
½ cana zahar brun
1 lingurita de scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un castron sfarama drajdia si adauga zaharul si zaraul vanilat.
Intr-un castron pentru mixer adauga untul si mixeaza bine pana obtii o crema spumoasa. Incorporeaza ouale in compozitie si adauga sarea si zoaja de porocale. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena apoi toarna amestecul de drojdie si laptele. La final incorporeaza treptat faina.
Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Intinde aluatul si taie gogosile.
Scoate gogosile pe un prosop de bucatarie de unica folosinta pentru a elimina surplusul de grasime.
Amesteca zaharul brun cu scortisoara si tavaleste gogosile prin acest amestec inainte de a le servi. Merg de minune alaturi de o cana de lapte cald sau alaturi de cafea.