Gogoși pufoase, făcute cu lingura. Cea mai simplă rețetă

Gogoși pufoase, făcute cu lingura. Cea mai simplă rețetă
Gogoși pufoase, făcute cu lingura. Cea mai simplă rețetă

Gogoșile făcute cu lingura reprezintă cea mai simplă rețetă. Nu aveți mare lucru de făcut, dar rezultatul va fi, cu siguranță, unul extrem de apreciat de către cei dragi.

Gogoșile reprezintă, fără doar și poate, desertul preferat al copilăriei noastre. Trebuie însă să recunoaștem că gogoși ca cele făcute de bunicile noastre nu mai găsim pe nicăieri. Dacă totuși vreți și dumneavoastră să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert atât de celebru, vă propunem o rețetă de gogoși făcute cu lingura. 

Gogoși cu lingura, un desert rapid și delicios

Nu orice gospodină știe să facă gogoși, ca la mama acasă. Deși acestea sunt prăjiturile preferate ale copiilor, rețeta clasică de gogoși presupune frământarea aluatului, ceea ce poate fi dificil, mai ales pentru începătoare. 

Dacă până acum nu v-ați încumetat să faceți gogoși, tocmai de teamă că nu vor ieși pufoase, încercați rețeta de gogoși făcute cu lingura sau gogoși cu iaurt, așa cum mai sunt cunoscute.

Cu acestea nu aveți cum să dați greș.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Trebuie doar să amestecați ingredientele și să turnați gogoșile în tigaie cu o lingură. Chiar dacă nu este rețeta originală de gogoși, și cele făcute cu lingura vor ieși pufoase și extrem de bune.  Ingredientele de care aveți nevoie pentru gogoși sunt următoarele:

  • 300 g iaurt 
  • două ouă
  • două linguri de zahăr
  • 150 g făină
  • două plicuri de zahăr vanilat 
  • o fiolă cu esență de vanilie
  • un pliculeț de praf copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de sare

Cea mai simplă rețetă de gogoși

Într-un castron mai mare puneți ouăle și zahărul și amestecați-le foarte bine. Trebuie să se topească tot zahărul. Adăugați și esența de vanilie, zahărul vanilat, iaurtul și făina. Aceasta din urmă trebuie cernută înainte și amestecată cu praful de copt. 

Ideal ar fi să folosiți un iaurt cât mai mai gras. Omogenizați toate aceste ingrediente și după aceea puneți și coaja rasă de lămâie. Trebuie să obțineți un aluat moale și cremos.

Luați o tigaie și puneți în ea ulei, după care lăsați-l să se încingă foarte bine. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În momentul în care uleiul este încins, începeți să puneți din aluat. Folosiți-vă de o lingură. Ca să evitați să vi se lipească aluatul de lingură, înainte de a pune compoziția în tigaie, înmuiați lingura în uleiul încins. 

Lăsați gogoșile să se rumenească pe ambele părți și după aceea scoateți-le pe o farfurie pe care ați pus un șervețel de hârtie. Acesta va absorbi excesul de ulei din gogoși.  După

ce ați prăjit toate gogoșile, le puteți pudra cu zahăr din belșug. Sunt bune atât calde, cât și după ce s-au răcit. 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies