Gogoșile făcute cu lingura reprezintă cea mai simplă rețetă. Nu aveți mare lucru de făcut, dar rezultatul va fi, cu siguranță, unul extrem de apreciat de către cei dragi.
Gogoșile reprezintă, fără doar și poate, desertul preferat al copilăriei noastre. Trebuie însă să recunoaștem că gogoși ca cele făcute de bunicile noastre nu mai găsim pe nicăieri. Dacă totuși vreți și dumneavoastră să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert atât de celebru, vă propunem o rețetă de gogoși făcute cu lingura.
Gogoși cu lingura, un desert rapid și delicios
Nu orice gospodină știe să facă gogoși, ca la mama acasă. Deși acestea sunt prăjiturile preferate ale copiilor, rețeta clasică de gogoși presupune frământarea aluatului, ceea ce poate fi dificil, mai ales pentru începătoare.
Dacă până acum nu v-ați încumetat să faceți gogoși, tocmai de teamă că nu vor ieși pufoase, încercați rețeta de gogoși făcute cu lingura sau gogoși cu iaurt, așa cum mai sunt cunoscute.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Trebuie doar să amestecați ingredientele și să turnați gogoșile în tigaie cu o lingură. Chiar dacă nu este rețeta originală de gogoși, și cele făcute cu lingura vor ieși pufoase și extrem de bune. Ingredientele de care aveți nevoie pentru gogoși sunt următoarele:
- 300 g iaurt
- două ouă
- două linguri de zahăr
- 150 g făină
- două plicuri de zahăr vanilat
- o fiolă cu esență de vanilie
- un pliculeț de praf copt
- coaja rasă de la o lămâie
- un praf de sare
Cea mai simplă rețetă de gogoși
Într-un castron mai mare puneți ouăle și zahărul și amestecați-le foarte bine. Trebuie să se topească tot zahărul. Adăugați și esența de vanilie, zahărul vanilat, iaurtul și făina. Aceasta din urmă trebuie cernută înainte și amestecată cu praful de copt.
Ideal ar fi să folosiți un iaurt cât mai mai gras. Omogenizați toate aceste ingrediente și după aceea puneți și coaja rasă de lămâie. Trebuie să obțineți un aluat moale și cremos.
În momentul în care uleiul este încins, începeți să puneți din aluat. Folosiți-vă de o lingură. Ca să evitați să vi se lipească aluatul de lingură, înainte de a pune compoziția în tigaie, înmuiați lingura în uleiul încins.
Lăsați gogoșile să se rumenească pe ambele părți și după aceea scoateți-le pe o farfurie pe care ați pus un șervețel de hârtie. Acesta va absorbi excesul de ulei din gogoși. După
ce ați prăjit toate gogoșile, le puteți pudra cu zahăr din belșug. Sunt bune atât calde, cât și după ce s-au răcit.