Gogosile pufoase facute cu lingura sunt absolut delicioase. Reteta este mostenita de la strabunici si are chiar gustul copilariei.
Ingrediente
3 oua
150 gr zahar
200 ml lapte
1 plic drojdie uscata
350-400 gr faina
sare
esenta de lamaie sau vanilie
coaja de lamaie rasa
zahar vanilat
zahar pudra
ulei
Mod de preparare
Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu zaharul pana devin o spuma alba.
Se amesteca bine dupa care se adauga faina cernuta,in ploaie si plicul de drojdie.Aluatul trebuie sa fie putin mai gros ca la chec. Aluatul se lasa sa se odihneasca 15 minute pana cand incepe sa faca bule,incepe sa creasca.
Intr-un ceaun se pune uleiul la incalzit iar cand sa incins se ia cu lingura din compozitie si se pune in ceaun sub forma de gogosi.
Cat sunt inca calde se presoara deasupra zahar pudra amaestecat cu putin zahar vanilat.