Gogoșile sunt un desert pe care multă lume îl apreciază, iar dacă în perioada postului ați vrea să aveți acest preparat pe masă, dar vă temeți că conține lapte, ei bine, mai jos o să găsiți ingredientul secret care îl înlocuiește.
Această rețetă o poți face oricând îți dorești, deoarece gogoșile vor fi unele delicioase. Dacă îți dorești să ai parte de un desert pe măsură pe care vrei să îl împarți cu cei dragi, mai jos vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie.
Citește și: Rețetă de gogoși cu ciocolată fără ou. Pașii pentru a face cele mai pufoase gogoși
Cu ce se înlocuiește laptele din rețeta de gogoși de post
Laptele din rețeta de gogoși de post se înlocuiește cu suc de portocale proaspăt stoarse sau apă, în care se va adăuga puțin extract de vanilie sau portocale. Aluatul se prepară după rețeta obișnuită, va fi unul dospit cu drojdie proaspătă sau uscată.
Ingrediente
-500 grame făină 000
-300 mililitri apă călduță sau suc de portocale
-25 grame drojdie proaspătă sau un plic de drojdie uscată( 7 grame)
-40 grame zahăr
-20 mililitri ulei
-zahăr vanilat pentru decor
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
-un praf de sare
-coajă de lămâie
-ulei pentru prăjit
Citește și: Rețetă de tort Bundt. Acoperit cu o glazură simplă de vanilie și fulgi de migdale!
Mod de preparare
Pentru început într-un castron încăpător se cerne făina, iar într-o ceșcuță se pune drojdia proaspătă împreună cu o linguriță de zahăr, se lasă de-o parte până când drojdia se lichidează, iar apoi se toarnă peste făină.
Se adaugă sarea, coaja de portocală și apa călduță și amestecă bine toate ingredientele. Dacă aluatul este prea uscat se mai adaugă 1-2 linguri de apă călduță.
Se frământă aluatul, adăugând treptat uleiul. După ce s-au încorporat toate ingredientele, ne oprim din frământat. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se lasă la dospit până își dublează volumul. Blatul de lucru se înfăinează și se întinde aluatul în foaie de 1 centimetru grosime.
Apoi, se decupează cercuri, cu ajutorul unui pahar. Ulterior, se lasă la dospit pentru 15 minute, acoperite cu folie alimentară.
Gogoșile se pun în număr mic la prăjit pentru a lăsa loc de a le întoarce. După ce s-au rumenit frumos pe ambele părți, gogoșile se scot pe un șervețel, iar apoi se pot servi alături de cei dragi cu ciocolată, gem, sau zahăr. Poftă bună alături de cei dragi!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure. Desertul nu necesită coacere!