Gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă. Nu ai cum să refuzi o astfel de delicatesă!

retete de gustare

Gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă

Gogoșile pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Ștrudel cu căpșune. Cu aluatul făcut în casă, îl deosebește de orice!

retete de prajituri de casa
Gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluți. Călătorie culinară prin bucătăria balcanică!

Timp de preparare – o ora

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

frisca de casa
Gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru gogoși

  • 550 g de făină
  • 100 ml de ulei
  • 5 linguri de zahăr
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • 25 g de drojdie
  • 250 ml de apă
  • o esență de vanilie
  • Sare

Ingrediente pentru umplutură

  • dulceață de vișine

ingrediente pentru frișca de casă

  • 300 ml de smântână lichidă
  • 100 g de zahăr pudră
  • un pliculeț de zahăr vanilat

ingrediente pentru decor

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

  • zahăr pudră

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara gogoșile. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom dizolva drojdia în apa călduță, pentru ca ulterior să adăugăm aici și o lingură de zahăr, și să amestecăm toate ingredientele pentru a se omogeniza.
  • Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom turna toată cantitatea de făină în, adăugând ulterior și zahărul, sare, după gust, dar și pliculețul de zahăr vanilat. Amestecăm aceste ingrediente cu ajutorul unui tel, astfel încât să se împrăștie fiecare în parte.
  • In continuare, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca și toate ingredientele lichide, mai exact, apa, esența de vanilie, uleiul, ingrediente pe care le vom amesteca, tot cu ajutorul unui tel, până când acestea se vor omogeniza foarte bine.

gogosi umplute cu dulceata
Gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă[Sursa foto: freepik]

  • Acum că ambele compoziții sunt gata, tot ce trebuie să facem este să unim compoziția de ingrediente uscate, cu cea de ingrediente lichide, amestecând de această dată cu ajutorul unui mixer, însă nu înainte de a adăuga peste aceste ingrediente și compoziția preparată anterior, de drojdie, apă călduță și zahăr, pentru a ne asigura că ingredientele se omogenizează uniform și obținem aluatul dorit.
  • Acum că aluatul nostru este gata, este nevoie să îl întindem pe o suprafață plată pe care am presărat puțină făină în prealabil, iar cu ajutorul unui sucitor, vom întinde foaia de aluat, într-un strat subțire, iar cu ajutorul unui cuțit, vom începe să decupăm forme de semilună. Procesul se repetă, până când vom obține toate bucățile dorite, iar cantitatea de aluat se va termina.
  • Acum vom trece la prăjirea gogoșilor, ceea ce înseamnă că vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom încinge o cantitate mai mare de ulei, adăugând apoi ulterior, gogoșile, rând pe rând, până când se vor rumenii, ulterior întorcându-le, astfel încât acestea să se prăjească în mod egal pe ambele părți. Procesul se repetă până când toate gogoșile noastre sunt prăjite.

Gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă[Sursa foto: freepik]

  • În acest timp, putem prepara și frișca de casă. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga pentru început, smântâna lichidă, pe care o vom amesteca cu ajutorul unui mixer, până când vom obține o textură cremoasă. Ulterior, vom începe să adăugăm și cele 2 tipuri de zahăr, însă treptat, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul. Ne oprim în momentul în care am obținut frișca dorită, care formează vârfuri, pentru ca ulterior să lăsăm pentru puțin timp frișca în frigider.
  • Acum că atât gogoșile noastre sunt gata, cât și frișca de casă, tot ce trebuie să facem este să montăm desertul nostru delicios. Așadar, vom începe prin a tăia gogoșile în centrul lor, însă nu complet, pentru ca ulterior cu ajutorul unei linguri, să punem un centru un strat de dulceață de vișine, iar apoi adăugând frișca într-un poș sau într-o pungă pe care o vom tăia ulterior, vom umple gogoașa cu frișcă, exact așa cum ne dorim.
  • Procesul se repetă, până când toate gogoșile sunt umplute cu dulceață de vișine și frișcă de casă, iar rețeta de astăzi este gata de servit, după ce mai presărăm deasupra puțin zahăr pudră. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete pentru desert
Gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluți. Călătorie culinară prin bucătăria balcanică!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies