Gogoși umplute cu gem. Un desert care îți va aduce aminte de copilărie!

retete pentru desert

Gogoși umplute cu gem

Gogoșile umplute cu gem se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de gogoși umplute cu gem.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase gogoși umplute cu gem, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Gogoși umplute cu gem 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Beneficiile dietei vegane. Ce spun studiile științifice

gogosi umplute cu gem
Gogoși umplute cu gem[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secretele frumuseții. Dieta Salmei Hayek și cum alegerea alimentelor îi influențează strălucirea

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane 

gogosi pufoase
Gogoși umplute cu gem[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

 Aluat

  • 400 g făină 
  • 2 oua+ 2 gălbenușuri
  • 200 ml lapte călduț 
  • 50 g unt topit 
  • 15 g drojdie proaspătă sau 5 g uscată 
  • 20 g zahăr 
  • sare 
  • 1 plic zahăr vanilat 
  • coaja rasă de la ½ lămâie 

Pentru umplut

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • gem sau dulceață, la alegere

Decor

  • zahăr pudră

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de prajituri de casa
Gogoși umplute cu gem[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Am pus toate ingredientele (din cele pentru aluat) in bolul robotului si le-am amestecat (cu cârligul de aluat) timp de 5 minute. Aluatul va fi moale. Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați aluatul să crească timp de 40-45 de minute  până când își dublează volumul, aproximativ o ora. 
  2. Făinează ușor suprafața de lucru și pune aluatul pe ea.
    In prima etapa am aplatizat cu grija, cu palma si am continuat cu sucitorul infainat. Apoi, tăiați gogoșile cu cercuri metalice. Frământați marginea rămasă, lăsați-o să  se odihnească timp de 15 minute, apoi întindeți-o din nou și tăiați. Gogoșile tăiate nu trebuie în niciun caz rulate în formă cu mâna, ci așezate cu grijă pe o tavă ușor înfăinată, lăsând spațiu între ele. Pentru a preveni gogoșile să devină cruste, acestea trebuie acoperite cu folie de plastic.
    Lăsați să crească sub folie de plastic pentru încă 15-20 de minute.
  3. Gogoșile se prăjesc în baie de ulei, stratul de ulei din tigaie trebuie să aibă cel puțin 2-3 degete înălțime pentru ca gogoșile să plutească fără să atingă fundul tigăii. Se pun gogoșile una câte una în uleiul încins și se prăjesc. Gogoșile vor crește și vor avea nevoie de spațiu în timpul coacerii, așa că nu le aglomerați în tigaie. Gogoșile pufoase se fac prin rotirea lor în ulei fără să le atingi, dar poți folosi și o spatulă pentru a le face. 
  4. În funcție de mărimea gogoșilor, va dura 2 până la 4 minute pentru a se prăji. Odată ce ambele părți s-au rumenit, scurgeți uleiul folosind o paleta. Luați un vas cu zahăr vanilat și adăugați toate gogoșile calde care au fost prăjite direct și scurse de ulei. Cu cât este mai cald zahărul pudră, cu atât se va lipi mai ușor de suprafață.
  5. Am pregătit dulceața punând-o in doua pungi de plastic. Am umplut fiecare gogoașă cu dulceața pe care o pregătisem. Faceți o gaură în lateralul gogoșii și umpleți-o cu dulceață sau gem, după preferințe. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de gustare
Gogoși umplute cu gem[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Salam de biscuiți. Delicios pentru cei mici!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies