Gogoșile umplute cu gem se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de gogoși umplute cu gem.
Rețetă de Gogoși umplute cu gem
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Beneficiile dietei vegane. Ce spun studiile științifice
Citește și: Secretele frumuseții. Dieta Salmei Hayek și cum alegerea alimentelor îi influențează strălucirea
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Aluat
- 400 g făină
- 2 oua+ 2 gălbenușuri
- 200 ml lapte călduț
- 50 g unt topit
- 15 g drojdie proaspătă sau 5 g uscată
- 20 g zahăr
- sare
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja rasă de la ½ lămâie
Pentru umplut
- gem sau dulceață, la alegere
Decor
- zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Am pus toate ingredientele (din cele pentru aluat) in bolul robotului si le-am amestecat (cu cârligul de aluat) timp de 5 minute. Aluatul va fi moale. Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați aluatul să crească timp de 40-45 de minute până când își dublează volumul, aproximativ o ora.
- Făinează ușor suprafața de lucru și pune aluatul pe ea.
- Gogoșile se prăjesc în baie de ulei, stratul de ulei din tigaie trebuie să aibă cel puțin 2-3 degete înălțime pentru ca gogoșile să plutească fără să atingă fundul tigăii. Se pun gogoșile una câte una în uleiul încins și se prăjesc. Gogoșile vor crește și vor avea nevoie de spațiu în timpul coacerii, așa că nu le aglomerați în tigaie. Gogoșile pufoase se fac prin rotirea lor în ulei fără să le atingi, dar poți folosi și o spatulă pentru a le face.
- În funcție de mărimea gogoșilor, va dura 2 până la 4 minute pentru a se prăji. Odată ce ambele părți s-au rumenit, scurgeți uleiul folosind o paleta. Luați un vas cu zahăr vanilat și adăugați toate gogoșile calde care au fost prăjite direct și scurse de ulei. Cu cât este mai cald zahărul pudră, cu atât se va lipi mai ușor de suprafață.
- Am pregătit dulceața punând-o in doua pungi de plastic. Am umplut fiecare gogoașă cu dulceața pe care o pregătisem. Faceți o gaură în lateralul gogoșii și umpleți-o cu dulceață sau gem, după preferințe. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.