Vitaminele A, D si E si acizii grasi esentiali continuti in alimentele grase contribuie la prevenirea unor boli.
Lapte: poti sa-l consumi, insa in varianta integrala. Cantitatea recomandata este de o cana sau 250ml.
Oua: sunt excelente pentru sanatate si foarte hranitoare, insa nu consuma mai mult de 2 pe zi.
Ulei de masline: plin de grasimi bune, este potrivit pentru folosit in salate sau in alte combinatii alimentare, in stare cruda. Evita sa-l folosesti insa la prajit- la temperaturi inalte dezvolta agenti cancerigeni.
Ciocolata: c ea neagra, cu minimum 70% cacao, este foarte bună pentru inimă. Ciocolata alba si cea cu lapte sunt pline de grasime si zahar, cu foarte putina cacao, asa ca mai bine le eviti.
Iaurt: ca si in cazul laptelui, trebuie consumat in varianta integrala. Iaurturile degresate au uneori adaos de zahar pentru a suplini gustul dat de grasimile indepartate.
Unt: desi a fost blamat in ultimii ani, nutritionistii sustin ca are grasimi sanatoase si ca trebuie consumat, insa in cantitati moderate.
Sursa: Foodstory.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro