Grecia prelungește carantina cu încă o săptămână! Anunț de ultimă oră

Lockdown în Grecia
Lockdown în Grecia, prelungit

Autoritățile din Grecia au anunțat că prelungesc carantina pentru încă o săptămână. Ce se întâmplă în țara vizitată de sute de mii de români anual.

Vești de ultimă oră din Grecia. Autoritățile din Grecia anunță prelungirea perioadei de carantină cu încă o săptămână, până pe data de 14 decembrie.

Din cauza numărului ridicat de cazuri de Covid-19 la nivelul întregii țări, în ciuda lockdown-ului general impus la începutul lunii trecute, autoritățile au decis să continue perioada de carantină.

„Restricţiile actuale se prelungesc până la 14 decembrie", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas, potrivit căruia riscul epidemiologic rămâne ridicat în Grecia, notează AFP, citată de Agerpres.

Citeste si: Raed Arafat, anunț de ultimă oră! Este nevoie de declarație pe proprie răspundere

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Restricțiile au fost introduse în Grecia în data de 7 noiembrie pentru o perioadă de trei săptămâni și au fost inițial prelungite până în data de 7 decembrie.

Însă, din cauza numărului ridicat de infectări cu coronavirus, Guvernul a decis să ia această decizie drastică.

Citeste si: România intră în lockdown după alegeri?! Ce spune Alexandru Rafila

În plus, lockdown-ul general din Grecia a fost dublat și de o interdicție de călătorie pe timp de noapte la Atena și Salonic.

Lockdown în Grecia
Lockdown în Grecia timp de încă o săptămână[Sursa foto: PixaBay]

Grecia a trecut de 100000 de infectări cu noul coronavirus

Odată cu al doilea val al pandemiei, Grecia s-a confruntat cu zeci de morți în fiecare zi, timp de mai multe săptămâni, fapt care a determinat autoritățile să ia măsuri din ce în ce mai drastice. Dacă grecii au avut parte de puține cazuri în primul val al pandemiei, cel de-al doilea val i-a lovit pe vecinii bulgarilor, care au suferit din cauza restricțiilor care au fost luate în timpul verii.

Până în prezent, 2606 de persoane au murit, dintr-un total de 109655 de infectări, iar 603 persoane se află în stare critică în spitatele grecești.

Aproape 2.200 de noi infectări au fost înregistrate miercuri, la ultimul bilanț raportat de autorități în Grecia.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

COVID-19 Italia: Se va începe vaccinarea la începutul lui 2021

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies