Usturoiul este unul dintre legumele care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Are foarte multe proprietati si este un remediu minune in nenumarate boli.
In mod traditional, oamenii de la tara nu pun sare in deliciosul mujdei, iar potrivit inginerului chimist, Stefan Manea, nu e recomandat sa punem sare peste usturoi sau peste ceapa.
”În usturoi există două substanţe, aliina şi alinoza despărţite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenţia de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mâncărurilor de carne şi legume, membrană de care vorbeam se sparge, cele două substanţe interacţionează şi formează alicina.
Dar pentru că alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc şi ireversibil enzimele şi în loc să ne fie de ajutor, substanţa formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”, spune