Daca mananc doar alimente proaspete nu pot sa fac nicio infectie digestiva. Fals. Majoritatea alimentelor contaminate cu salmonella spre exemplu arata si miros normal.
Iar hepatita A puteti s-o luati dintr-o felie proaspata de pepene. O folie de plastic deasupra alimentelor depozitate in frigier conduce la inmultimea bacteriei E-coli.
Un penene caruia nu-i spalati coaja poata sa fie sursa hepatitei A. Iar carnea de vinat crud-uscata este, de asemenea, un pericol de luat in seama.
Carnea, laptele si ouale nepreparate sunt alimente care pot purta o bacterie prezenta peste to in mediu – salmonela.
Dupa ce le atingeti, spalati-va mainile, imediat, sub jet puternic de apa. Suprafetele de lucru si ustensilele de bucatarie care au luat contact cu oua crude, carne cruda, lapte crud trebuie igeinzate cu apa calda si detergent, imediat dupa utilizare.
Citeste continuarea aici.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro