Greseli care duc la deteriorarea parului. Vezi ce anume nu trebuie sa faci

Greseli care duc la deteriorarea parului. Vezi ce anume nu trebuie sa faci
Greseli care duc la deteriorarea parului. Vezi ce anume nu trebuie sa faci

Daca ai parul fragil si deteriorat si nu reusesti sa il refaci cu niciun tratament, ar trebui sa te gandesti serios ce il agreseaza.

Iata cateva greseli care duc la deteriorarea parului.

Folosesti prea mult sampon- Adesea suntem sfatuiti sa nu ne spalam parul prea des, ca sa il pastram sanatos. Totusi nu trebuie sa faci maxima economie la sampon. Daca iti speli parul de doua-trei ori pe saptamana, poti elimina excesul de sebum si eventualele urme de sampon uscat. Samponul uscat are proprietatea de a atrage praful si de forma un strat la suprafata parului greu de indepartat doar cu apa calda.

Incearca totusi sa reduci, treptat, cantitatea de sampon, care poate varia in functie de tipul de par si de lungime lui. Daca ai parul lung si se ingrasa doar la radacina, o data pe saptamana poti folosi sampon doar pe scalp, iar pe lungimea parului sa folosetsi doar apa calda.

Iti periezi parul cand iesi de la dus- Parul este mai fragil atunci cand este ud.

Daca tragi cu peria de par incercand sa il descurci, risti sa il rupi. Ca sa iti descurci parul mai usor, foloseste degetele sau un pieptene cu dintii mari, cand parul este inca dat cu balsam.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Caldura este dusmanul parului- Te frige pielea cand iti usuci parul, inseamna ca uscatorul tau nu este reglat bine.

Este recomandat sa folosesti un foehn puternic (de cel putin 2000w), pe care sa il reglezi la caldura medie. Astfel, umiditatea va fi indepartata mai mult de curentul de aer decat de caldura. Si mai ales nu folosi niciodata placa de intins parul la mai mult de 180°.

Folosesti agresiv ondulatorul- Niciodata nu este bine sa tragi de par, dar e si mai rau cand tragi de par cu ondulatorul sau placa.

Da-te intotdeauana cu un produs protector inainte de a folosi ondulatorul. Exista produse speciale, care contin substante ce fac ondulatorul sau placa sa alunece mai usor, fara sa fie nevoie sa tragi de el.

Porti extensii- Nu spune nimeni ca nu trebuie sa mai porti extensii de par. Dar o pauza din cand in cand te poate scuti de neplaceri, cum ar fi calvitia. Extensiile au tendinta de a exercita asupra parului o presiune prea mare.

De aceea este recomandat sa folosesti extensii cu clipsuri, mult mai putin violente si care sunt si usor de indepartat, ori extensii care se lipsesc cu keratina.

Nu exagera cu vopseaua de par- Intre doua reprize de vopsit parul ar trebui sa lasi sa treaca intre patru si sase saptamani. Daca vopseaua de pe par ti se duce prea repede si o vrei mereu impecabila, fa cateva schimbari in modul de a-ti ingriji parul.In

primul rand evita produsele care contin alcool. Apoi pune un filtru la para de dus, pentru a impiedica mineralele si clorul din apa sa-ti degradeze parul. Cel mai important insa este sa folosesti un sampon si un balsam special pentru par vopsit.
Sursa: www.curademiere.ro



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Sfatul zilei din 16 iulie 2024. O zodie are experiențe mai plăcute

IMAGINI RARE cu Meghan Markle în costum de baie! Ce BOMBĂ SEXY e soția Prințului Harry. A arătat TOT în aceste fotografii!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Povestea cutremurătoare a Mariei Diana, tânăra de 19 ani ucisă de un urs: ”Nu răspunde nimeni”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ce relație era, de fapt, între tânărul care o însoțea și Diana Maria! Mama fetei ucise de urs în Munții Bucegi a dezvăluit adevărul

VIDEO „Nenorocirea s-a întâmplat” Mărturiile cutremurătoare ale iubitului fetei omorâte de urs! Greșeala imensă pe care au făcut-o cei doi i-a adus tinerei un sfârșit crunt


Cookies