O serie de cercetari au legat consumul de cafea de prevenirea unor boli precum dementa sau tulburarile metabolice.
Exista greseli pe care le fac toti oamenii in legatura cu cafeaua, fie ca vorbim despre mituri legate de provenienta ei, fie ca vorbim despre depozitarea acesteia sau prepararea ei.
Pastram cafeaua in ambalajul original dupa deschidere: Cafeaua trebuie depozitata in recipiente in care sa nu patrunda aerul. Astfel, cafeaua isi va pastra proprietatile in ceea ce priveste sporirea antioxidantilor in corpul uman.
Bem cafea prea de dimineata: Specialistii recomanda ca ceasca de cafea sa fie bauta undeva intre orele 10 si 12 dimineata, pentru ca atunci scade nivelul de cortizol din organism si simtim nevoia de un plus de energie. O cafea bauta in graba dimineata la ora 7 nu ajuta mai deloc.
Bem prea multa cafea: Excesele nu sunt recomandate niciodata.
Aceasta regula se aplica si cand vine vorba de cantitatea de cafea pe care o bem zilnic. O ceasca de 225 ml pe zi este de ajuns pentru organism. Orice depaseste aceasta cantitate poate conduce la efecte nedorite, mai ales in cazul persoanelor care sufera de diabet, anxietate sau au probleme cu refluxul gastroesofagian.
Bem din aceeasi cafea o zi intreaga: Bem de cateva ori dintr-o ceasca de cafea, apoi o uitam undeva pe birou si ne intoarcem la ea doia ore mai tarziu si tot asa.
Acest lucru este gresit. Cu cat este lasata mai mult in ceasca, aciditatea cafelei creste, putand duce la aparitia arsurilor gastrice si a indifestiei si, totodata, ataca smaltul dintilor.
Sursa
Exista greseli pe care le fac toti oamenii in legatura cu cafeaua, fie ca vorbim despre mituri legate de provenienta ei, fie ca vorbim despre depozitarea acesteia sau prepararea ei.
Pastram cafeaua in ambalajul original dupa deschidere: Cafeaua trebuie depozitata in recipiente in care sa nu patrunda aerul.
Astfel, cafeaua isi va pastra proprietatile in ceea ce priveste sporirea antioxidantilor in corpul uman.
Bem cafea prea de dimineata: S pecialistii recomanda ca ceasca de cafea sa fie bauta undeva intre orele 10 si 12 dimineata, pentru ca atunci scade nivelul de cortizol din organism si simtim nevoia de un plus de energie. O cafea bauta in graba dimineata la ora 7 nu ajuta mai deloc.
Bem prea multa cafea: Excesele nu sunt recomandate niciodata. Aceasta regula se aplica si cand vine vorba de cantitatea de cafea pe care o bem zilnic. O ceasca de 225 ml pe zi este de ajuns pentru organism. Orice depaseste aceasta cantitate poate conduce la efecte nedorite, mai ales in cazul persoanelor care sufera de diabet, anxietate sau au probleme cu refluxul gastroesofagian.
Bem din aceeasi cafea o zi intreaga: Bem de cateva ori dintr-o ceasca de cafea, apoi o uitam undeva pe birou si ne intoarcem la ea doia ore mai tarziu
si tot asa. Acest lucru este gresit. Cu cat este lasata mai mult in ceasca, aciditatea cafelei creste, putand duce la aparitia arsurilor gastrice si a indifestiei si, totodata, ataca smaltul dintilor.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro