Toti facem greseli mai mari sau mai mici cand vine vorba de gatit, dar important este sa stim sa le corectam. Iata cateva obiceiuri culinare care iti pot afecta sanatatea:
1. Folosesti prea mult ulei
Poate una din cele mai frecvente greseli culinare este utilizarea in cantitate mare a uleiului in prepararea diverselor mancaruri si, de asemenea, incalzirea excesiva a acestuia pana in momentul in care iese fum. In situatia in care uleiul ajunge la o temperatura prea ridicata acesta elimina o serie de substante cancerigene.
2. Nu portionezi alimentele
Din lipsa timpului, senzatie de foame imperioasa sau obisnuinta, multi au tendinta sa prepare o cantitate cat mai mare de mancare o data, fara sa portioneze alimentele.
3. Folosesti cuptorul cu microunde
Numeroase studii au demonstrat efectul nociv pe care acesta il are asupra alimentelor incalzite/gatite cu ajutorul lui. Cu alte cuvinte alimentele isi pierd din beneficiile nutritive ca sa nu mai vorbim de ipoteza cancerigena a microundelor.
Citeste continuarea aici.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro