Greseli de incepator pe care le faci la primul tau job! Uite cateva sfaturi care iti vor fi de folos

Greseli de incepator pe care le faci la primul tau job! Uite cateva sfaturi care iti vor fi de folos
Greseli de incepator pe care le faci la primul tau job! Uite cateva sfaturi care iti vor fi de folos

Proaspat absolventii care isi cauta un loc de munca au de-a face cu o competitie acerba. Daca si tu esti unul dintre ei si ai reusit sa obtii un post, trebuie sa faci in asa fel incat sa te ridici la inaltimea asteptarilor. Afla ce greseli poti face si cum le poti evita!

Te comporti ca un angajat temporar. Unele sarcini ti se par injositioare si crezi ca poti mai mult iar atitudinea ta reflecta acest lucru. Probabil ai dreptate, insa  daca te comporti in acest fel nu ai nimic de castigat. Din contra, risti sa iti pierzi postul. Incearca sa privesti lucrurile cu optimism. Din fiecare etapa prin care treci, poti invata cate ceva.

Fa diferenta intre viata personala si cea profesionala. Nu te plange de seful sau jobul tau pe retelele de socializare, pentru ca oricand se poate afla.

De asemenea trebuie sa inveti sa lucrezi in echipa, sa fii o persoana deschisa si comunicativa si sa te imbraci conform dress-codului de la locul tau de munca, chiar daca in timpul liber porti doar jeans si tricouri.

O alta greseala comuna pe care o fac incepatorii este sa treaca peste un anumit nivel ierarhic atunci cand fac o raportare sau au ceva de comunicat. Asa ceva nu este admis decat in anumite situatii speciale.

Exista de asemenea anumiti colegi care poate nu au rol decizional, insa sunt vechi in companie si toata lumea asculta de acestia. Nu ii ignora. Incearca sa iti dai seama de structura organizationala din companie si invata cine si ce departament conduce.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Nu iti fie frica sa pui intrebari. Desi nu este ok sa iti intrebi seful direct de 20 de ori pe zi lucruri marunte, este mai bine sa o faci decat sa gresesti ceva.

Cel mai bine este insa sa le ceri ajutorul colegilor iar daca tot ai nelamuriri, noteaza-le si gaseste momentul potrivit sa ii ceri parerea sefului tau. Pe de alta parte, nu incerca sa pari angajatul care le stie pe toate!

Nu incerca prea tare sa te faci placuta! Nu te afli la un concurs de popularitate! Trebuie sa demonstrezi ca esti in stare sa iti duci la bun sfarsit toate sarcinile, indiferent de cine te place sau cine nu.

 

Sursa www.blackenterprise.com



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies