Gatitul la foc mare, o tigaie prea putin incinsa sau prea multe condimente ne pot strica mancarea. De asemenea, folosirea unor inlocuitori in loc de legume strica gustul.
O greseala mare pe care multi o facem din graba este gatitul la foc mult prea mare. „Atunci cand gatim la foc mare o ciorba de exemplu, apa se va evapora inainte ca aceasta sa fie gata si trebuie sa tot adaugam. Vom avea la final o zeama chioara. Ciorba nu trebuie gatita nici foarte mult, nu mai mult de o ora pentru ca daca o fierbem ore intregi vom distruge toti nutrientii din legume.
Daca aveti o carne care fierbe mai greu, fierbeti carnea seperat si introduce-ti legumele mai tarziu. Mancarea trebuie gatita la foc mic si cu capacul pus pentru a se mentine aromele. O alta greseala pe care o facem este sa prajim intr-o tigaie care nu este incinsa suficient. Mancarea se va lipi, iar carnea nu va iesi cum trebuie“, spune bucatarul Marian Toma.
Desi este mai simplu sa alegem condimente la plic, acestea nu au acelasi gust ca si verdeata propriu-zisa.
„Nu puneti in mancare patrunjel, marar sa alte ierburi cumparate la plic uscate. Nu au nici un fel de aroma. Doar decoreaza mancarea, dar nu ii dau savoare. Puneti verdeata adevarata. Puteti sa cumparati cand se gaseste proaspata si o tineti la congelator. Nu folositi pasta de rosii, ci rosii adevarate."
Citeste aici mai multe.
O greseala mare pe care multi o facem din graba este gatitul la foc mult prea mare.
„Atunci cand gatim la foc mare o ciorba de exemplu, apa se va evapora inainte ca aceasta sa fie gata si trebuie sa tot adaugam. Vom avea la final o zeama chioara. Ciorba nu trebuie gatita nici foarte mult, nu mai mult de o ora pentru ca daca o fierbem ore intregi vom distruge toti nutrientii din legume. Daca aveti o carne care fierbe mai greu, fierbeti carnea seperat si introduce-ti legumele mai tarziu.
Mancarea trebuie gatita la foc mic si cu capacul pus pentru a se mentine aromele. O alta greseala pe care o facem este sa prajim intr-o tigaie care nu este incinsa suficient. Mancarea se va lipi, iar carnea nu va iesi cum trebuie“, spune bucatarul Marian Toma.
Desi este mai simplu sa alegem condimente la plic, acestea nu au acelasi gust ca si verdeata propriu-zisa. „Nu puneti in mancare patrunjel, marar sa alte ierburi cumparate la plic uscate. Nu au nici un fel de aroma. Doar decoreaza mancarea, dar nu ii dau savoare. Puneti verdeata adevarata. Puteti sa cumparati cand se gaseste proaspata si o tineti la congelator. Nu folositi pasta de rosii, ci rosii adevarate."
Citeste
aic i mai multe.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro