Greseli frecvente in viata de cuplu: sunt cateva reguli esentiale de care trebuie sa tinem cont!

Greseli frecvente in viata de cuplu: sunt cateva reguli esentiale de care trebuie sa tinem cont!
Greseli frecvente in viata de cuplu: sunt cateva reguli esentiale de care trebuie sa tinem cont!

Greseli frecvente in viata de cuplu. Focul iubirii nu arde singur, ci trebuie intretinut cu grija si uneori intetit atunci cand intervine rutina.

Desi nu este un secret ca dragostea se transforma in timp, cuplurile continua sa faca aceleasi greseli care ucid pasiunea si respectul reciproc.

Psihologul american John Grohol se numara printre terapeutii specializati in probleme de cuplu convinsi ca o relatie de cuplu aromonioasa necesita atentie constanta si eforturi sustinute din partea ambilor parteneri. Printre cele mai frecvente greseli in viata de cuplu, John Grohol include lipsa compromisului, dar si a comunicarii:

Neglijarea importanţei compromisului- O lege universal valabila in ceea ce priveste viata de cuplu este ca intr-o relatie trebuie sa si oferi, nu

numai sa primesti. Problemele apar atunci cand unul dintre parteneri simte ca primeste prea putin in schimbul a ceea ce face pentru partenerul sau, iar aceasta inechitate va afecta mai devreme sau mai tarziu relatia.

Atunci cand unul dintre parteneri incepe sa resimta faptul ca da foarte mult si primeste prea putin in schimb, este clar ca unul dintre parteneri ignora faptul ca perechea sa are anumite nevoi.

Dragostea nu rezolva orice problema, lucru pe care partenerii au adesea tendinta sa-l uite. Bineinteles, cea mai sensibila perioada in ceea ce priveste disponibilitatea de a face compromisuri este cea in care partenerii decid sa locuiasca impreuna.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

In acelasi timp, oamenii nu pot avea aceleasi asteptari de la viata doar pentru ca se iubesc.

Tocmai de aceea, atunci cand in viata de cuplu intervin momente cheie, in care unul dintre parteneri trebuie sa ia o decizie radicala, cum ar fi ca femeia sa ramana acasa o perioada mai lunga de timp pentru a creste copiii, este esential ca partenerii sa discute sincer orice nemultumire si sa fie deschisi la compromis.

Lipsa comunicarii, o „bomba cu ceas“ care trebuie dezamorsata- Comunicarea eficienta, onesta si deschisa este esentiala pentru o relatie fercita si de durata.

Una dintre cele mai frecvente greseli in viata de cuplu este sa astepti ca nemultumirile si frustrarile sa se adune pana in clipa in care izbucneste cearta. Indicat este ca partenerii sa-si exprime nemultumirile inainte ca situatia sa escaladeze, sa devina incordata, pentru ca in acel moment nu va exista timpul si rabdarea de a gasi solutii. Este vital ca partenerii sa inteleaga si sa invete ca intr-o relatie trebuie sa faca o echipa si ca nu trebuie sa se pozitioneze pe picior de razboi din orice fleac.
Orgoliile in dragoste nu fac decat sa sape la temelia relatiei, avertizeaza John Grohol.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Distrugerea increderii- Fara dubiu, pentru ca o relatie sa fie fericita, fiecare dintre parteneri trebuie

sa aiba increderea ca poate merge pana la capatul pamantului alaturi de perechea sa. Increderea, sinceritatea, respectul, dar mai ales tactul sunt vitale pentru a depasi obstacolele inevitabile din viata de cuplu. Pe de alta parte, nu exista persoana care sa nu minta sau sa nu ascunda unele lucruri, iar partenerii trebuie sa inteleaga acest lucru si sa nu judece omul de alaturi intr-un mod in care nu i-ar placea sa fie judecat pentru ceva similar, mai ales cand minciunile sau omisiunile sunt minore.
In acelasi timp nu pot fi scuzate minciuni grave, cum ar fi ca partenerul sa spuna ca isi doreste un copil, dar sa faca totul pentru a impiedica acest lucru.

Dezinteresul fata de sex- Sexul nu devine de la sine inteles in cuplu, dar perechile ajung sa ignore acest aspect si sa minimalizeze importanta apropierii fizice dupa mai multi ani de convietuire. Rutina este cel mai mare dusman al unei relatii, iar sexul fara sare si piper, anost, nu poate fi decat o sursa de frustrare. Nu este simplu sa te gandesti ca dupa casatorie vei face sex toata viata cu o singura persoana, dar tocmai de aceea este foarte important ca partenerii sa gaseasca solutii pentru a face acest „drum“ lung cat mai interesant si incitant. Micile gesturi romantice reprezinta o modalitate de a-i reaminti partenerului de dragostea purtata, la fel cum discutiile despre viata sexuala sunt menite sa diversifice repertoriul intim in functie de ce-si doresc ambii parteneri.
Sursa: www.adevarul.ro





Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Câte kilograme a luat Roxana Vancea în sarcină și la greutate a ajuns acum? „Nu prea reușesc să trec de pragul acesta deloc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies