Greșeli în bucătărie pe care le poți îndrepta cu ajutorul unor ingrediente

Greșeli în bucătărie pe care le poți îndrepta cu ajutorul unor ingrediente
Greșeli în bucătărie pe care le poți îndrepta cu ajutorul unor ingrediente

Află din rândurile următoare cum poți repara anumite greșeli din bucătărie.

În viața oricărei gospodine a existat sau va exista un moment în care comite o anumită greșeală în bucătărie. Pentru că nimeni nu s-a născut învățat, exercițiul și practica în bucătărie sunt esențiale pentru a găti preparate gustoase și delicioase. Cu toate acestea, chiar și bucătarilor iscusiți li se mai întâmplă din când în când să pună prea multă sare sau mâncarea să iasă prea acră sau prea amară.

Ei bine, deși se întâmplă să facem mici greșeli care par a fi catastrofale și ne îndeamnă să aruncăm mâncarea la coșul de gunoi, multe dintre ele pot fi corectate cu ajutorul unor ingrediente simple. Descoperă din rândurile următoare câteva soluții utile pentru cele mai comune probleme.

Cum să reglezi gustul prea dulce

Citește și: Cum să fii mai puțin dezordonat și să scapi de aglomerația din casă

Greșeli în bucătărie pe care le poți îndrepta cu ajutorul unor ingrediente
Greșeli în bucătărie pe care le poți îndrepta cu ajutorul unor ingrediente[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cu ce se duce mirosul de peşte din bucătărie. Trucuri banale de mare ajutor

Dacă o mâncare sau un desert a ieșit prea dulce, există câteva metode prin care poți să reduci dulceața. Poți adăuga suc de lămâie sau oțet. Acestea pot contrabalansa dulceața și pot adăuga un gust mai echilibrat. Adaugă sucul de lămâie sau oțetul treptat, gustând după fiecare adăugare până când ajungi la nivelul dorit.

De asemenea, în cazul deserturilor, poți adăuga ingrediente fără gust dulce. Laptele, smântâna sau iaurtul pot dilua dulceața și adaugă o notă cremoasă. Acest truc funcționează bine în creme, budinci sau sosuri. În cazul deserturilor pe bază de ciocolată, adăugarea de cacao sau cafea poate echilibra excesul de zahăr.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

O altă modalitate prin care poți să reglezi gustul prea dulce al preparatelor este să îl diluezi. Dacă rețeta permite, poți dilua preparatul adăugând mai mult lichid. Acest lucru poate reduce concentrația de zahăr. Totodată, poți adăuga mai multe ingrediente fără zahăr, precum nuci, fulgi de ovăz, sau fructe neîndulcite, pentru a dilua dulceața.

Cum să reglezi gustul prea sărat

Dacă ai sărat prea mult o supă sau o tocăniță, adaugă câțiva cartofi sau felii de mere crude.

Acestea vor absorbi excesul de sare. Lasă-le să fiarbă pentru câteva minute și apoi îndepărtează-le.

În cazul mâncărurilor pe bază de sosuri, produsele lactate pot fi o alternativă utilă prin care poți să reduci gustul sărat al mâncării. Laptele, smântâna sau iaurtul sunt ingrediente utile care te ajută să îndrepți această greșeală.

Cum să reglezi gustul prea picant

Greșeli în bucătărie pe care le poți îndrepta cu ajutorul unor ingrediente
Greșeli în bucătărie pe care le poți îndrepta cu ajutorul unor ingrediente[Sursa foto: freepik]

Și în acest caz, produsele lactate sunt foarte utile. Produsele lactate ajută la temperarea mâncărurilor picante, mai ales în bucătăria indiană sau mexicană. Poți adăuga smântână sau iaurt în preparate pentru a reduce iuțeala.

De asemenea, poți folosi și zahăr sau miere. Acestea pot reduce din intensitatea iuțelii prin adăugarea unei note dulci. Începe cu o cantitate mică și ajustează după gust.

Cum să reglezi gustul prea acru

Dacă ai adăugat prea multă lămâie sau oțet, poți echilibra gustul cu o cantitate mică de zahăr. De asemenea, o cantitate foarte mică de bicarbonat de sodiu poate neutraliza aciditatea, dar trebuie să fii foarte atent deoarece poate schimba gustul preparatului.

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

Cum să reglezi gustul prea amar

Dacă o mâncare are un gust amar, poți adăuga puțin zahăr sau miere pentru a contrabalansa amăreala. În anumite cazuri, o cantitate mică de sare poate diminua gustul amar.

Cum să îndrepți sosurile sau supele prea grase

Greșeli în bucătărie pe care le poți îndrepta cu ajutorul unor ingrediente
Greșeli în bucătărie pe care le poți îndrepta cu ajutorul unor ingrediente[Sursa foto: freepik]

Dacă un sos sau o supă este prea gras, poți adăuga câteva cuburi de gheață. Grăsimea se va coagula în jurul gheții, permițându-ți să o îndepărtezi cu ușurință. Pâine este, de asemenea, un alt produs care te poate ajuta să îndrepți această greșeală. O felie de pâine proaspătă poate absorbi o parte din excesul de grăsime.

Orez sau paste prea fierte

În cazul în care ai fiert prea mult pastele sau orezul, iar acestea au devenit moi și lipicioase, poți să îndrepți până și această greșeală cu ajutorul unui jet de apă rece. Clătește pastele sau orezul sub un jet de apă rece, care va opri procesul de gătire și va îndepărta amidonul.

De asemenea, poți să le bagi la cuptor. În cazul orezului, întinde-l pe o tavă și lasă-l la cuptor la temperatură mică pentru câteva minute, astfel încât să se evapore excesul de umiditate.

Poți transforma pastele prea fierte într-o rețetă de paste la cuptor. Amestecă-le cu un sos, adaugă toppinguri precum brânză rasă și coace-le în cuptor până când devin aurii și crocante la suprafață. Aceasta va îmbunătăți textura și va face pastele mai plăcute la gust.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cât de des trebuie să cureți lucrurile din casă. Sfaturi utile care o să te ajute să păstrezi curățenia în locuință

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies