Greseli majore de crestere a bebelusilor pe care le fac multe mame

Greseli majore de crestere a bebelusilor pe care le fac multe mame
Greseli majore de crestere a bebelusilor pe care le fac multe mame

Greseli în îngrijirea bebelusilor sunt extrem de frecvente si variante. De la legarea picioarelor sau diversificarea facuta foarte devreme, pana la oferirea de apa si ceai în paralel cu alaptarea sau cantarirea obsesiva.

Dr. Vlad Dima, medic specialist neonatologie la Maternitatea Filantropia din Bucuresti, explica greselile cele mai frecvente pe care le-a observat.

 

1. APA, CEAI, SUCURI PREA DEVREME 

Cea mai ciudata practica, pe care din nefericire o promoveaza si unii medici de familie, este acordarea de suplimente hidrice- apa sau ceaiuri, în conditiile în care recomandarea universal valabila de la Academia Americana de Pediatrie si Organizatia Mondiala a Sanatatii este ca pana la sase luni copilul sa primeasca lapte exclusiv natural.

Asadar, fara apa sau ceaiuri. În plus, am remarcat si faptul ca sucurile de fructe se dau foarte devreme- suc de portocale, de mere, tot la recomandarea unor medici.

 

2. DIVERSIFICARE GRESITA

Diversificarea se face prea devreme, de la 3-4 luni, în conditiile în care abia la 6 luni ar trebui sa se înceapa.

 

Citeste mai multe aici.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Simptome ale cancerului care sunt adesea ignorate

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies