Greseli pe care le faci cand iei micul dejun! Ce trebuie sa mananci pentru a avea energie intreaga zi

Greseli pe care le faci cand iei micul dejun! Ce trebuie sa mananci pentru a avea energie intreaga zi
Greseli pe care le faci cand iei micul dejun! Ce trebuie sa mananci pentru a avea energie intreaga zi

Se stie deja ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si daca nu mananci ceva in acel moment al zilei, nu ai energie intreaga zi.

Nutritionistii sustin insa ca e foarte important ce mananci dimineata, pentru ca o gustare ce este sanatoasa dupa-amiaza, nu are acelasi efect si dimineata. Un fruct, un sandwich cu avocado sau un baton de cereale, dimineata nu iti vor da energia necesara. Indiferent de ce alegi sa mananci dimineata,  o jumatate de farfurie ar trebui sa fie ocupata cu fructe si legume, un sfert cu cereale si un sfert cu proteine.

Pe acestea din urma mai toata lumea le uita. Proteinele nu sunt utile doar pentru a-ti da energie sa incepi bine ziua.

Daca la micul dejun ai parte doar de carbohidrati, metabolismul va fi mai lent toata ziua. Foamea se bazeaza pe doua lucruri: cat de mult mananci si ce mananci. Daca sari peste proteine la micul dejun la pranz vei fi infometat, iar cand esti infometat alegerile alimentare nu sunt cele mai bune.

Nu trebuie ca la micul dejun sa mananci o friptura mare cu oua prajite. Este de ajuns sa mananci un ou cu branza si fructe. Tine minte ca scopul este sa iei proteine din alimente nu din suplimente alimentare. Asadar carnea, branza si iaurtul sunt indicate. Mai poti manca fasole,nuci, seminte, humus sau branza tofu.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

sursa: womenshealthmag.com



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

În episodul din această seară al serialului “Tablou de familie”, Azra trece prin momente de cumpănă Avocata vrea să își pedepsească soțul infidel

BOALA cu care Andreea Marin s-a luptat. Puțini știu prin ce suferință a trecut

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

VIDEO. Grasu XXL, ipostază rară! Artistul a izbucnit în lacrimi în fața publicului Neversea: "N-am vrut să vă emoționeze atât de tare pe toți, dar așa s-a întâmplat"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies