Fie ca dorim sa impresionam partenerul cu un mic dejun perfect sau sigurul lucru din frigider este un carton cu oua, este important sa stim cum sa gatim perfect fiecare tip de reteta cu oua.
Iata cateva sfaturi pentru a prepara cele mai bune oua ochiuri, posate sau scrob.
Oua ochiuri
Atunci cand prajim un ou ochi, untul din tigaie ar trebui sa fie incins, daca acesta nu are o temperatura ridicata ouale nu se vor praji uniform. Pentru a obtine un galbenus moale in interior, dar gatit perfect in exterior, peste tigaie trebuie amplasat un capac. Acesta nu lasa caldura sa sa se evapore, iar albusul si galbenusul se vor gati, in timp ce partea de jos se va rumeni.
Oua posate
In oala ar trebui sa fie suficienta apa pentru ca oul sa aiba loc sa pluteasca, de obicei apa trebuie sa aiba aproape 8 centimetri adancime. Daca nu este suficienta apa, oul se va lasa la fund si se va destrama.
Oua fierte
Ouale care sunt fierte prea mult devin sfaramicioase si emit un miros sulfuros.
Sursa: descopera.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro