Maestrul Grigore Leșe a făcut dezvăluiri emoționante despre cântecul bucovinean.
Grigore Leșe este un nume important al muzicii românesc, fiind unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică tradițională românească. Originar din zona Țării Lăpușului, Grigore Leșe a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, acolo unde a studiat la Facultate de Interpretare. Ulterior, a devenit doctor în muzică și profesori asociat la Facultatea de Litere a Universității din București și la Universitatea de Muzică București.
Astfel, din punct de vedere profesional, Grigore Leșe se remarcă prin cunoștințele sale vaste, dar și prin repertoriul său construit din melodii vechi, care provin din folclorul autentic al zonei și marchează evenimente importante din viața omului.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Grigore Leșe a vorbit despre artiștii din zilele noastre
Maestrul Grigore Leșe poate fi luat ca un exemplu de urmat pentru mulți artiști ai zilelor noastre. Cu toate acestea, artistul are o părere negativă despre majoritatea artiștilor din zilele noastre, spunând despre aceștia că sunt oportuniști și că nu le place să iasă din zona de confort. Invitat în cadrul podcastului „Armonia lu'mina”, interpretul a abordat acest subiect, pornind de la experiența personală pe care a acumulat-o de-a lungul timpului.
„ Trebuie insistat. Eu de ce cânt de o viață numai așa? Și în ziua de astăzi îmi pare rău de cântecul din Bucovina. Dacă știam cum va fi preluat și cântat, nu îl cântam. Nu. Ei nu au înțeles ce vreau. Nu îi lăsam. Nu ieșeam din rânduială. Oamenii sunt oportuniști. Nu le place să iasă din zona de confort. Când ai rezultate extraordinare și faci lucruri strălucitoare, oamenii încep să se teamă de tine, se tem și îți rup aripile, să nu te înalți peste ei.