Grija mare! Simptomele astea banale ar putea sa iti spuna ca ai cancer!

Grija mare! Simptomele astea banale ar putea sa iti spuna ca ai cancer!
Grija mare! Simptomele astea banale ar putea sa iti spuna ca ai cancer!

Din pacate, simptomele timpurii ale cancerului nu sunt intotdeauna clare si deseori sunt confundate cu cele provocate de afectiuni minore.

 

Febra
Febra inexplicabila poate fi un simptom care indica existenta cancerului; la fel de bine ar putea fi si un semn de pneumonie sau alte boli infectioase. Majoritatea formelor de cancer provoaca febra la un moment dat, inclusiv leucemia si limfomul.
Simptomele asemanatoare cu o raceala
Simptomele timpurii de limfom, cancerul nodulilor limfatici, sunt asemanatoare cu o raceala si includ dureri musculare si febra.
Desi febra este mai comuna in cazul cancerului care s-a raspandit, Societatea Americana de Cancer avertizeaza ca poate fi si un simptom timpuriu al limfomului si leucemiei.
Dificultati in respiratie
Primul simptom al cancerului la plamani este reprezentat de dificultatile de respiratii, aparute dupa activitati care nu presupun mult efort. O tuse care dureaza mai multe saptamani sau o tuse diferita aparuta la fumatori este un alt semnal de avertizare.
Daca simptomele persista, mergi la medic. O simpla radiografie iti va spune exact de ce afectiune suferi.
Durerile si arsurile stomacale
Arsurile la stomac, precum si o senzatie usoara de greata si balonare pot fi un semn timpuriu de cancer la stomac. Pentru ca pastilele anti-acid elimina disconfortul, oamenii au impresia ca au avut doar mai mult acid in stomac.
De cele mai multe ori asa este, insa daca senzatia persista si te simti plin, desi ai mancat mai putin decat de obicei, ar trebui sa vezi un medic. Persoanele care au reflux gastric sunt mai predispuse la aparitia cancerului de gat.
Sursa

Febra

Febra inexplicabila poate fi un simptom care indica existenta cancerului; la fel de bine ar putea fi si un semn de pneumonie sau alte boli infectioase.

Majoritatea formelor de cancer provoaca febra la un moment dat, inclusiv leucemia si limfomul. 

Simptomele asemanatoare cu o raceala

Simptomele timpurii de limfom, cancerul nodulilor limfatici, sunt asemanatoare cu o raceala si includ dureri musculare si febra. Desi febra este mai comuna in cazul cancerului care s-a raspandit, Societatea Americana de Cancer avertizeaza ca poate fi si un simptom timpuriu al limfomului si leucemiei.


Dificultati in respiratie

Primul simptom al cancerului la plamani este reprezentat de dificultatile de respiratii, aparute dupa activitati care nu presupun mult efort. O tuse care dureaza mai multe saptamani sau o tuse diferita aparuta la fumatori este un alt semnal de avertizare. Daca simptomele persista, mergi la medic. O simpla radiografie iti va spune exact de ce afectiune suferi.

Durerile si arsurile stomacale

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Arsurile la stomac, precum si o senzatie

usoara de greata si balonare pot fi un semn timpuriu de cancer la stomac. Pentru ca pastilele anti-acid elimina disconfortul, oamenii au impresia ca au avut doar mai mult acid in stomac. De cele mai multe ori asa este, insa daca senzatia persista si te simti plin, desi ai mancat mai putin decat de obicei, ar trebui sa vezi un medic. Persoanele care au reflux gastric sunt mai predispuse la aparitia cancerului de gat.


Sursa

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies