Gripa face ravagii în România. Două decese înregistrate în ultimele zile

Gripa face ravagii în România. Două decese înregistrate în ultimele zile
Gripa face ravagii în România. Două decese înregistrate în ultimele zile

Gripa face ravagii în România. Bilanțul morților se ridică la 25 de persoane, după ce au murit două femei în ultimele zile. Acestea erau în vârstă de 64 și 66 ani.

Într-o perioadă în care coronavirusul a dat peste cap întreg globul pământesc și ne-a speriat inclusiv pe noi, românii, am cam uitat să ne uităm la ce se întâmplă în țara noastră. În România, virusul gripal face ravagii, iar bilanțul deceselor a ajuns la 25 persoane. Două femei în vârstă de 64 și 66 ani din Bistrița Năsăud și Caraș Severin au fost răpuse de gripă.

Citeste si: Stare de urgență internațională declarată de OMS! Tot ce trebuie să știi despre CORONAVIRUS!

Victima în vârstă de 64 de ani nu era vaccinată antigripal și, mai mult decât atât, nu suferea de vreo altă boală. Aceasta a decedat pe 6 Februarie, după ce s-a luptat cu virusul gripal de tip A, subtip (H1) pdm09. Cea de-a doua victimă, în vârstă de 66 ani, nu avea probleme medicale și nu se cunoaște, însă, dacă avea vaccinul făcut sau nu. Aceasta a fost confirmată cu același virus gripal și s-a stins din viață în cursul acestei dimineți.

Săptămâna trecută s-au înregistrat peste 7000 de cazuri noi de gripă. Părinții nu iau măsuri de protecție pentru copiii lor.

Citeste si: Suspiciunea de coronavirus nu se confirmă în cazul femeii din Suceava care s-a întors recent din China

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

În ultima perioadă, din cauza gerului de afară, foarte mulți părinți și-au dus copiii la locurile de joacă special amenajate, chiar dacă bilanțul persoanelor afectate de gripă a ajuns la 7000. În colectivitate, virusurile se răspândesc mult mai rapid, motiv pentru care părinții ar trebui să ia măsuri de protecție pentru a-și proteja odraslele. În cazul în care, totuși, vreți să îl distrați pe cel mic, este recomandat să aflați dacă aparatura este dezinfectată constant.

Mai mult decât atât, trebuie să spălați copilul pe mâini atât la venire, cât și la plecare.

Gripa face ravagii în România. Două decese înregistrate în ultimele zile
Gripa face ravagii în România. Două decese înregistrate în ultimele zile

Trebuie ca cel mic să strănute sau tușească în cot sau în batistă, să își acopere nasul și gura, pentru că virusul se răspândește pe calea aerului, pe o rază de câțiva metri. „Sincer, nu m-am gândit la treaba asta, dar, fiind colectivitate, este, într-adevăr un risc crescut.

Nici nu putem să ne izolăm complet, eu mai am un copil, mai mic, pe care l-am lăsat în mod intenționat acasă,” a declarat mama unui copilaș prezent la un astfel de loc de joacă, în cursul weekend-ului trecut.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: Alimentele care te ajută să scapi de răceală, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech

Având în vedere că epidemia devine din ce în ce mai agresivă, este foarte aglomerat și în spitale, motiv pentru care este recomandat să purtați măști de protecție, indiferent de motivul pentru care mergeți. Medicii au menționat că foarte mulți dintre pacienți, nu necesită spitalizare sau îngrijiri medicale de urgență, aceștia ajungând la o simplă prescripție și recomandarea de izolare la domiciliu. 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Alimentele care te ajută să scapi de răceală, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies