Guest Post: Calatorie in centrul culturii Minangkabau!

Guest Post: Calatorie in centrul culturii Minangkabau!
Guest Post: Calatorie in centrul culturii Minangkabau!

Profesorii de la UNAND, ne-au pregatit o excursie de o zi in inima culturii Minangkabau, adica in Batusangkar.

 

Ne-am urcat intr-un autobuz plin de sarm si dupa vreo ora de intarzieri am pornit la drum, cu voie buna. A fost voie buna la propriu, pentru ca pe drum am ascultat muzica si profesorii cantand karaoke. Prima oprire a fost la cascada Lembah Anai, pe care am mai vazut-o cu o saptamana inainte cand am fost la Mifan Waterpark. Ca si atunci, am privit-o de la distanta.
Urmatoarea oprire din circuit a fost satul Pariangan, la poalele vulcanului Marapi. Traditia spune ca acesta este prima asezare Minangkabau, cultura bastinasilor din Sumatra de Vest. Dupa ce am trecut prin Padang Panjang, ne-am oprit din nou la Batu Batikam (Piatra Intepata), o relicva neolitica ce atesta originea culturii Minangkabau. Urmatoarea orpire a fost la Muzeul Van del Capellen din Batusangkar. Cel mai interesant lucru pe care l-am facut acolo a fost sa degustam niste preparate culinare traditionale de la un mic festival ce se desfasura langa parcarea de masini.
Cand vine vorba de Sumatra de Vest, Batusangkar e orasul culturii. Impreuna cu Bukittinggi si Payakumbuh reprezinta locul de origine a culturii Minangkabau. Cele trei orase sunt dispuse aproximativ in jurul vulcanului Marapi, la aproximativ 90km de Padang, in interiorul insulei Sumatra. Altitudinea variaza de la 500 pana la 1000m si datorita bogatiei si varietatii vegetatiei si a faunei a fost locul propice pentru dezvoltarea acestei civilizatii.
Ei numesc acest triunghi darat sau daret (cel mai bine tradus prin tinut sau meleaguri). Celelalte zone in care a migrat civilizatia Minangkabau, precum Padang, Painan sau Pariaman, se numesc rantau (coasta sau litoral).
Citeste continuarea pe PlecatiDeparte.ro.
Ioana si Raul sunt doi tineri pasionati de calatorie. PlecatiDeparte.ro reprezinta jurnalul lor de calatorii, in care vei gasi informatii despre diverse destinatii turistice din Romania si de peste hotare, fotografii (fara pretentii artistice, pe care nu le fac cu telefonul), filme scurte (uneori facute cu telefonul pentru ca inca nu
sunt siguri ca doresc sa investeasca intr-o camera de filmat), ganduri, impresii si amintiri din locurile pe unde au umblat… si nu se limiteaza doar la calatorii.

Ne-am urcat intr-un autobuz plin de sarm si dupa vreo ora de intarzieri am pornit la drum, cu voie buna. A fost voie buna la propriu, pentru ca pe drum am ascultat muzica si profesorii cantand karaoke.

Prima oprire a fost la cascada Lembah Anai, pe care am mai vazut-o cu o saptamana inainte cand am fost la Mifan Waterpark. Ca si atunci, am privit-o de la distanta.

Urmatoarea oprire din circuit a fost satul Pariangan, la poalele vulcanului Marapi. Traditia spune ca acesta este prima asezare Minangkabau, cultura bastinasilor din Sumatra de Vest. Dupa ce am trecut prin Padang Panjang, ne-am oprit din nou la Batu Batikam (Piatra Intepata), o relicva neolitica ce atesta originea culturii Minangkabau.
Urmatoarea orpire a fost la Muzeul Van del Capellen din Batusangkar. Cel mai interesant lucru pe care l-am facut acolo a fost sa degustam niste preparate culinare traditionale de la un mic festival ce se desfasura langa parcarea de masini.

Cand vine vorba de Sumatra de Vest, Batusangkar e orasul culturii. Impreuna cu Bukittinggi si Payakumbuh reprezinta locul de origine a culturii Minangkabau. Cele trei orase sunt dispuse aproximativ in jurul vulcanului Marapi, la aproximativ 90km de Padang, in interiorul insulei Sumatra.
Altitudinea variaza de la 500 pana la 1000m si datorita bogatiei si varietatii vegetatiei si a faunei a fost locul propice pentru dezvoltarea acestei civilizatii. Ei numesc acest triunghi darat sau daret (cel mai bine tradus prin tinut sau meleaguri). Celelalte zone in care a migrat civilizatia Minangkabau, precum Padang, Painan sau Pariaman, se numesc rantau (coasta sau litoral).

Citeste continuarea pe PlecatiDeparte.ro.

Ioana si Raul sunt doi tineri pasionati de calatorie. PlecatiDeparte.ro reprezinta jurnalul lor de calatorii, in care vei gasi informatii despre diverse destinatii turistice din Romania si de peste hotare, fotografii (fara pretentii artistice, pe care nu le fac cu telefonul), filme scurte (uneori facute cu telefonul pentru ca inca nu sunt siguri ca doresc sa investeasca intr-o camera de filmat), ganduri, impresii si amintiri din locurile pe unde au umblat… si nu se limiteaza doar la calatorii.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies