Guest Post: Calatorie in centrul culturii Minangkabau!

Guest Post: Calatorie in centrul culturii Minangkabau!
Guest Post: Calatorie in centrul culturii Minangkabau!

Profesorii de la UNAND, ne-au pregatit o excursie de o zi in inima culturii Minangkabau, adica in Batusangkar.

 

Ne-am urcat intr-un autobuz plin de sarm si dupa vreo ora de intarzieri am pornit la drum, cu voie buna. A fost voie buna la propriu, pentru ca pe drum am ascultat muzica si profesorii cantand karaoke. Prima oprire a fost la cascada Lembah Anai, pe care am mai vazut-o cu o saptamana inainte cand am fost la Mifan Waterpark. Ca si atunci, am privit-o de la distanta.
Urmatoarea oprire din circuit a fost satul Pariangan, la poalele vulcanului Marapi. Traditia spune ca acesta este prima asezare Minangkabau, cultura bastinasilor din Sumatra de Vest. Dupa ce am trecut prin Padang Panjang, ne-am oprit din nou la Batu Batikam (Piatra Intepata), o relicva neolitica ce atesta originea culturii Minangkabau. Urmatoarea orpire a fost la Muzeul Van del Capellen din Batusangkar. Cel mai interesant lucru pe care l-am facut acolo a fost sa degustam niste preparate culinare traditionale de la un mic festival ce se desfasura langa parcarea de masini.
Cand vine vorba de Sumatra de Vest, Batusangkar e orasul culturii. Impreuna cu Bukittinggi si Payakumbuh reprezinta locul de origine a culturii Minangkabau. Cele trei orase sunt dispuse aproximativ in jurul vulcanului Marapi, la aproximativ 90km de Padang, in interiorul insulei Sumatra. Altitudinea variaza de la 500 pana la 1000m si datorita bogatiei si varietatii vegetatiei si a faunei a fost locul propice pentru dezvoltarea acestei civilizatii.
Ei numesc acest triunghi darat sau daret (cel mai bine tradus prin tinut sau meleaguri). Celelalte zone in care a migrat civilizatia Minangkabau, precum Padang, Painan sau Pariaman, se numesc rantau (coasta sau litoral).
Citeste continuarea pe PlecatiDeparte.ro.
Ioana si Raul sunt doi tineri pasionati de calatorie. PlecatiDeparte.ro reprezinta jurnalul lor de calatorii, in care vei gasi informatii despre diverse destinatii turistice din Romania si de peste hotare, fotografii (fara pretentii artistice, pe care nu le fac cu telefonul), filme scurte (uneori facute cu telefonul pentru ca inca nu
sunt siguri ca doresc sa investeasca intr-o camera de filmat), ganduri, impresii si amintiri din locurile pe unde au umblat… si nu se limiteaza doar la calatorii.

Ne-am urcat intr-un autobuz plin de sarm si dupa vreo ora de intarzieri am pornit la drum, cu voie buna. A fost voie buna la propriu, pentru ca pe drum am ascultat muzica si profesorii cantand karaoke.

Prima oprire a fost la cascada Lembah Anai, pe care am mai vazut-o cu o saptamana inainte cand am fost la Mifan Waterpark. Ca si atunci, am privit-o de la distanta.

Urmatoarea oprire din circuit a fost satul Pariangan, la poalele vulcanului Marapi. Traditia spune ca acesta este prima asezare Minangkabau, cultura bastinasilor din Sumatra de Vest. Dupa ce am trecut prin Padang Panjang, ne-am oprit din nou la Batu Batikam (Piatra Intepata), o relicva neolitica ce atesta originea culturii Minangkabau.
Urmatoarea orpire a fost la Muzeul Van del Capellen din Batusangkar. Cel mai interesant lucru pe care l-am facut acolo a fost sa degustam niste preparate culinare traditionale de la un mic festival ce se desfasura langa parcarea de masini.

Cand vine vorba de Sumatra de Vest, Batusangkar e orasul culturii. Impreuna cu Bukittinggi si Payakumbuh reprezinta locul de origine a culturii Minangkabau. Cele trei orase sunt dispuse aproximativ in jurul vulcanului Marapi, la aproximativ 90km de Padang, in interiorul insulei Sumatra.
Altitudinea variaza de la 500 pana la 1000m si datorita bogatiei si varietatii vegetatiei si a faunei a fost locul propice pentru dezvoltarea acestei civilizatii. Ei numesc acest triunghi darat sau daret (cel mai bine tradus prin tinut sau meleaguri). Celelalte zone in care a migrat civilizatia Minangkabau, precum Padang, Painan sau Pariaman, se numesc rantau (coasta sau litoral).

Citeste continuarea pe PlecatiDeparte.ro.

Ioana si Raul sunt doi tineri pasionati de calatorie. PlecatiDeparte.ro reprezinta jurnalul lor de calatorii, in care vei gasi informatii despre diverse destinatii turistice din Romania si de peste hotare, fotografii (fara pretentii artistice, pe care nu le fac cu telefonul), filme scurte (uneori facute cu telefonul pentru ca inca nu sunt siguri ca doresc sa investeasca intr-o camera de filmat), ganduri, impresii si amintiri din locurile pe unde au umblat… si nu se limiteaza doar la calatorii.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies