Guest post: O saptamana in Bali! Uite ce poti face aici!

Guest post: O saptamana in Bali! Uite ce poti face aici!
Guest post: O saptamana in Bali! Uite ce poti face aici!

Ne-am intors in Bali dupa dupa 1 an si jumatate, de data asta, pe un traseu inceput din Sumatra si avand ca punct terminus Gili Air. Eram sceptic si nu ma asteptam la foarte multe, mai ales ca de data trecuta am ramas cu un gust neutru, intre dulce si amar.

 

Aveam cativa prieteni pe insula, deci am cerut mai multe sfaturi despre noi atractii turistice ce ne-au scapat in excursia anterioara.
Templul Tanah Lot
E situat la vreo 20km de Denpasar, pe coasta vestica a insulei. In timpul zilei ne-a luat cam o ora sa ajungem acolo, pe scuter. Tanah Lot (care inseamna pamantul din mare, in limba balineza) e un templu ce se afla pe o stanca spre care se poate trece fara sa te uzi, doar cand mareea e joasa.
Construit in secolul al 16-lea, alaturi de Templul Luhur Uluwatu, este unul din cele sapte temple ale marii, ridicate pentru glorificarea zeilor marii din mitologia balineza. E una din principalele atractii turistice din Bali, lucru pe care l-am vazut inca de la intrare.
Am strabatut o alee intersectata de multe altele mai mici, ticsita de magazine cu tot felul de suveniruri. Pe meterezele din jurul stancii pe care se afla templul e plin de cafenele, warung-uri si restaurnate.
Am poposit ceva mai mult la una dintre cafenele, pentru a vedea 3 exemplare diferite de luwak. Din scapaul lor se obtine una dintre cele mai apreciate (implicit scumpe) sortimente de cafea din lume. Am avut ocazia sa bem si noi luwak coffee, cand eram in Padang, dar abia in Bali am reusit sa vedem animalele in carne si oase. Mai mult decat atat, am vazut subspeciile din Jawa, Sumatra si Bali, pe care le gasiti pe Canalul Youtube PlecatiDeparte.ro.
In alt colt al cafenelei stateau doi lilieci cu capul in jos, nepasatori fata de publicul care ii filma sau ii fotografia, iar ceva mai incolo un cetatean avea un piton galben, pentru fotografii cu turistii, ca si cu maimutica de pe litoralul romanesc.
Citeste continuarea pe PlecatiDeparte.ro.
Ioana si Raul sunt doi tineri pasionati de calatorie. PlecatiDeparte.ro
reprezinta jurnalul lor de calatorii, in care vei gasi informatii despre diverse destinatii turistice din Romania si de peste hotare, fotografii (fara pretentii artistice, pe care nu le fac cu telefonul), filme scurte (uneori facute cu telefonul pentru ca inca nu sunt siguri ca doresc sa investeasca intr-o camera de filmat), ganduri, impresii si amintiri din locurile pe unde au umblat… si nu se limiteaza doar la calatorii.

Aveam cativa prieteni pe insula, deci am cerut mai multe sfaturi despre noi atractii turistice ce ne-au scapat in excursia anterioara.



Templul Tanah Lot

E situat la vreo 20km de Denpasar, pe coasta vestica a insulei. In timpul zilei ne-a luat cam o ora sa ajungem acolo, pe scuter. Tanah Lot (care inseamna pamantul din mare, in limba balineza) e un templu ce se afla pe o stanca spre care se poate trece fara sa te uzi, doar cand mareea e joasa. Construit in secolul al 16-lea, alaturi de Templul Luhur Uluwatu, este unul din cele sapte temple ale marii, ridicate pentru glorificarea zeilor marii din mitologia balineza.
E una din principalele atractii turistice din Bali, lucru pe care l-am vazut inca de la intrare.

Am strabatut o alee intersectata de multe altele mai mici, ticsita de magazine cu tot felul de suveniruri. Pe meterezele din jurul stancii pe care se afla templul e plin de cafenele, warung-uri si restaurnate. Am poposit ceva mai mult la una dintre cafenele, pentru a vedea 3 exemplare diferite de luwak.
Din scapaul lor se obtine una dintre cele mai apreciate (implicit scumpe) sortimente de cafea din lume. Am avut ocazia sa bem si noi luwak coffee, cand eram in Padang, dar abia in Bali am reusit sa vedem animalele in carne si oase. Mai mult decat atat, am vazut subspeciile din Jawa, Sumatra si Bali, pe care le gasiti pe Canalul Youtube PlecatiDeparte.ro. In alt colt al cafenelei stateau doi lilieci cu capul in jos, nepasatori fata de publicul care ii filma sau ii fotografia, iar ceva mai incolo un cetatean avea un piton galben, pentru fotografii cu turistii, ca si cu maimutica de pe litoralul romanesc.

Citeste continuarea pe PlecatiDeparte.ro.

Ioana si Raul sunt doi tineri pasionati de calatorie. PlecatiDeparte.ro reprezinta jurnalul lor de calatorii, in care vei gasi informatii despre diverse destinatii turistice din Romania si de peste hotare, fotografii (fara pretentii artistice, pe care nu le fac cu telefonul), filme scurte (uneori facute cu telefonul pentru ca inca nu sunt siguri ca doresc sa investeasca intr-o camera de filmat), ganduri, impresii si amintiri din locurile pe unde au umblat… si nu se limiteaza doar la calatorii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Rețeta pentru Babka Trojniak, desertul preparat de Elwira Petre. “Un fel de chec, dar în 3 culori, ușor de pregătit.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies