Gustări bogate în magneziu care te vor ajuta să dormi mai bine

Gustari bogate in magneziu care te vor ajuta sa dormi mai bine
Gustari bogate in magneziu care te vor ajuta sa dormi mai bine

Ai probleme cu somnul si iti este greu sa adormi? Poti oricand sa iti suplimentezi dieta cu niste magneziu.

Gustari bogate in magneziu care te vor ajuta sa dormi mai bine. Ai probleme cu somnul si iti este greu sa adormi? Poti oricand sa iti suplimentezi dieta cu niste magneziu, care te va relaxa si te va ajuta sa ai un somn mai odihnitor. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi la cina ta un ingredient bogat in magneziu sit e vei bucura de un somn perfect.

Gustari bogate in magneziu care te vor ajuta sa dormi mai bine
Gustari bogate in magneziu care te vor ajuta sa dormi mai bine[Sursa foto: PixaBay]

Conform studiilor, nu trebuie sa te urci satula in pat, dar nici flamanda. Este indicat sa mananci inainte de culcare, insa ceva usor. Atunci cand creierul ramane fara resurse, acesta va declansa secretia de cortisol. Daca acest proces se petrece in timpul noptii, iti poate afecta calitatea somnului. Printre cele mai bune modalitati de a te bucura de o gustare sanatoasa seara, inainte de culcare, este sa consume produse bogate in magneziu.

Magneziul este un mineral important pentru numeroase functii ale organismului, inclusiv cea a somnului. Iata cateva surse delicioase de magneziu pe care sa le consume seara, inainte de culcare:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Bananele

Cand vine vorba de alimente bogate in magneziu si usoare, pentru cina, bananele sunt primele pe lista si cele mai indicate.

Acestea mai constin si potasiu. Magneziul si potasiul in combinatie te ajuta la relaxare, fix cee ace ai tu nevoie inainte de a te baga in pat.

Ciocolata neagra

Daca alegi sa consumi 30 de grame de ciocolata neagra, vei beneficia de 64 de miligrame de magneziu, asta insemnand aproximativ 15% din necesarul zilnic. Este o gustare absolut delicioasa, care nu ingrasa si te va ajuta sa dormi mai bine.

Nuci si seminte

Nucile sunt extrem de bogate in magneziu si la fel si semintele precum cele de dovleac, ori caju. Ca sa beneficiezi de un somn de calitate, trebuie doar sa consumi cateva grame. Le poti combina cu un iaurt si cateva fructe taiate, pentru o cina usoara si delicioasa.

Citeste si: Alimente care te ajuta sa dormi mai bine!

Nautul

O jumatate de ceasca de boabe de naut contine cu aproximatie 115 miligrame de magneziu. Din naut se prepara deliciosul hummus, pe care il poti manca in combinatie cu alte legume sau chiar carne.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies