Descoperă din rândurile următoare cele mai bune rețete de gustări sănătoase.
Atunci când vine vorba de gustările dintre mese fiecare dintre noi își dorește să facă alegeri sănătoase, care să ne asigure doza de energie de care avem nevoie, să fie gustoase și în același timp să nu ne afecteze greutate.
Din fericire, însă, există o mulțime de variante de gustări sănătoase, bogate în carbohidrați buni, proteine bune, grăsimi sănătoase și fibre, care ne asigură necesarul de energie și ne potolesc în același timp pofta de dulce.
Fructe și nuci
Combinația dintre fructe și nuci este cea mai simplă variantă de gustări sănătoase. Acestea îți asigură necesarul zilnic de carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase, oferindu-ți o doză de energie care să te asigure să faci față sarcinilor pe care le ai de făcut de-a lungul zilei.
Sunt numeroase combinații de fructe și nuci pe care le poți face, dar cele mai gustoase sunt:
- banane și migdale crude;
- felii de măr cu unt de arahide;
- afine și caju;
- portocale cu migdale;
- căpșuni și fistic.
Pâine prăjită cu avocado
Citește și: 3 idei de mic dejun plin de energie
Probabil că fiecare dintre noi a încercat la un moment dat pâinea prăjit cu avocado, fiind o gustare foarte populară și sănătoasă. Dacă nu ai încercat-o încă, atunci acum este cu siguranță momentul să o faci deoarece o astfel de gustare îți asigură necesarul de carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase.
Poți să optezi pentru pâine integrală de secară sau pâine integrală fără gluten pe care să pui o treime din avocado zdrobit, sare de mare și puțin piper negru.
De asemenea, dacă vrei să îmbunătățești această gustare clasică trebuie doar să adaugi și câteva felii de căpșuni proaspete pe deasupra și un strop de oțet balsamic neîndulcit.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Smoothie
Citește și: Băuturi fără zahăr. 3 opțiuni sănătoase și delicioase
Există o mulțime de rețete de smoothieuri foarte gustoase și sănătoase. Una dintre cele mai ușoare de făcut este cea din banană, unt de migdale și cafea.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi o banană coaptă în blender, o lingură de unt de migdale neîndulcit, care să îți asigure necesarul zilnic de proteine și o jumătate de cană de cafea neagră neîndulcită.
Nutella sănătoasă
Nutella este fără doar și poate cea mai îndrăgită cremă de ciocolată. Cu toate acestea, însă, are foarte mult zahăr și nu este deloc bună pentru organismul nostru. Din fericire, există o alternativă sănătoasă pe care cu siguranță că îți vei dori să o încerci.
Ai nevoie de o lingură de unt neîndulcit, o jumătate de lingură de pudră de cacao și o lingură de sirop de arțat.
Tot ce trebuie să faci este să amesteci aceste trei ingrediente, iar apoi o poți servi cu alte combinații sănătoase, cum ar fi migdalele, pâinea prăjită sau chiar felii de căpșuni.Astfel, își asiguri necesarul de proteine și fibre bune pentru organism.
Unt de arahide cu măr
O altă ideea de gustare sănătoasă este untul de arahide cu măr pe care îl poți face ca un sandwich. Taie mărul în felii, pune pe cea de jos o linguriță de unt de arahide și opțional puțină scorțișoară, iar apoi adaugă deasupra o altă felie de măr.
Fursecuri sănătoase din banană și fulgi de ovăz
Pentru rețeta clasică de fursecuri ai nevoie de doar două banane coapte și o cană de fulgi de ovăz. De asemenea, poți să adaugi și o linguriță de scorțișoară.
Pasează bine banalele, amestecă-le cu fulgii de ovăz și cu scorțișoară, iar apoi cu ajutorul unei linguri formează fursecuri pe care să le pui pe o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei de nucă de cocos. Pune-le la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și lasă-le 15-20 de minute.
Opțional, în rețeta clasică poți să adaugi și migdale crude, fulgi de ciocolată sau stafide.
Biluțe din fulgi de ovăz
Datorită conținutul crescut de proteine și carbohidrați sănătoși, fulgii de ovăz pot fi introduși în o mulțime de rețete sănătoase.
Pentru a prepara această gustare ai nevoie de:
- 2 căni de fulgi de ovăz;
- o cană de fulgi de nucă de cocos neîndulciți;
- o cană de unt de arahide neîndulcit;
- 2 linguri de esență de vanilie;
- o linguriță de scorțișoară;
- 4 linguri de sirop de arțar;
- 4 linguri de ulei de nucă de cocos topit.
Tot ce trebuie să faci este să amesteci bine ingredientele într-un bol. Ulterior, cu ajutorul unei linguri, luăm cantitatea respectivă de compoziție în mână și formăm biluțe. Se pun la congelator timp de 30 de minute și apoi se servesc.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.