Gustul copilariei: prajitura Petre Roman! Vezi aici o reteta super simpla!

Gustul copilariei: prajitura Petre Roman! Vezi aici o reteta super simpla!
Gustul copilariei: prajitura Petre Roman! Vezi aici o reteta super simpla!

Prajitura Petre Roman era vedeta weekend-urilor cand eram la mama acasa copii.

 

Blat 1
3 bucati ou
3 linguri zahar
3 linguri nuca macinata
1 lingura faina
3 grame bicarbonat de sodiu
Crema
5 bucati oua
250 grame zahar
2 plicuri zahar vanilat
250 grame unt
Glazura
150 grame zahar pudra
2
linguri cacao
3 linguri apa rece
Glazura de zahar ars
300 grame zahar
Mod de preparare
La prajitura se folosesc 3 blaturi.
Blatul 1: Albusurile se bat bine cu cele 3 linguri de zahar, apoi se adauga galbenusurile, se cerne faina cu bicarbonatul si se adauga si nuca, se amesteca bine si se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Aceasta operatiune se face de 3 ori sa iasa 3 blaturi,
cand sunt coapte se pun una langa alta pe 2 blaturi se pune glazura din zahar caramelizat iar pe un blat se face glazura de ciocolata si se orneaza cu bombonele sau nuca.
Crema: 5 oua intregi se pun in bain mare cu, 250 gr zahar si se fierbe pana ii gros ca si maioneza amestecandu-se incontinu, cand sa racit se bate bine cu mixerul cu 250 gr rama sau (eu folosesc wiessana cu gust de
vanilie la pachet)cu crema obtinuta se umple cele 2 foi si deasupra se pune cea cu glazura de ciocolata.
Sursa

Blat 1

3 bucati ou
3 linguri zahar
3 linguri nuca macinata
1 lingura faina
3 grame bicarbonat de sodiu

Crema

5 bucati oua
250 grame zahar
2 plicuri zahar vanilat
250 grame unt

Glazura

150 grame zahar pudra
2 linguri cacao
3 linguri apa rece

Glazura

de zahar ars


300 grame zahar

Mod de preparare

La prajitura se folosesc 3 blaturi.

Blatul 1: Albusurile se bat bine cu cele 3 linguri de zahar, apoi se adauga galbenusurile, se cerne faina cu bicarbonatul si se adauga si nuca, se amesteca bine si se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Aceasta operatiune se face de 3 ori sa iasa 3 blaturi,cand sunt coapte se pun una langa alta pe 2 blaturi se pune glazura din zahar caramelizat iar pe un blat se
face glazura de ciocolata si se orneaza cu bombonele sau nuca.

Crema: 5 oua intregi se pun in bain mare cu, 250 gr zahar si se fierbe pana ii gros ca si maioneza amestecandu-se incontinu, cand sa racit se bate bine cu mixerul cu 250 gr rama sau (eu folosesc wiessana cu gust de vanilie la pachet)cu crema obtinuta se umple cele 2 foi si deasupra se pune cea cu glazura de ciocolata.


Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies