„Gustul este divin. Este de o aromă ieșită din comun.” Rețeta de ciorbă cu fasole și afumătură a Mirelei Vaida

„Gustul este divin. Este de o aromă ieșită din comun.” Rețeta de ciorbă cu fasole și afumătură a Mirelei Vaida
„Gustul este divin. Este de o aromă ieșită din comun.” Rețeta de ciorbă cu fasole și afumătură a Mirelei Vaida

Mirela Vaida a explicat, pas cu pas, cum face ciorba de fasole cu afumătură, specifică ardelenilor.

Mirela Vaida este mereu foarte activă pe rețelele de socializare și pe contul de Youtube, acolo unde pregătește numeroase rețete pe care le împarte cu urmăritorii săi. 

Ingrediente:

  • Fasole
  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi
  • Verdeață
  • Bulion
  • Cârnați afumați
  • Costiță afumată
  • Slănină
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • Cimbru uscat
  • Tarhon

„Vreau să fac o rețetă tradițională.” Ciorba de fasole cu afumătură, rețeta tradițională a familiei

Citește și: „E rețeta tradițională. Mama mi-a zis să pun și câteva linguri de iaurt grecesc în aluat.” Rețeta Mirelei Vaida de pâine de casă. Un preparat gustos și tradițional!

Citește și: „Apă minerală, lapte cald și lapte grecesc, apoi frământ bine aluatul. Am pus mult cașcaval să lege totul.” Rețeta de pizza de casă a Mirelei Vaida

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

De această dată, Mirela Vaida a pregătit o ciorbă de fasole cu afumătură, specific ardelenilor, fiind una din mâncărurile preferate ale soțului ei. Mirela Vaida a explicat care sunt cantitățile pe care le folosește pentru ciorbă, care sunt ingredientele de care are nevoie, dar și de câte ori trebuie să fiarbă fasolea pentru ca aceasta să nu fie tare.

„Vreau să fac o rețetă tradițională.

E o rețetă pe care o fac în mod obișnuit pentru familia mea. Fără modestie, mi s-a spus că ceea ce fac este genial, dar este o simplă ciorbă de fasole cu afumătură.  Punem fasolea la foc, o fierb de trei ori și schimb apa de trei ori, abia a patra oară las apa care va fi și cea de ciorbă. Tăiem ceapa, dăm prin răzătoare morcovii, tăiem verdețurile, mărar, pătrunjel și leuștean.
Am făcut cubulețe din slănina afumată, carnea afumată și cârnații afumați și am pus și condimentele pe tavă, sare, piper, boia, tarhon și un mănunchi de cimbru uscat. Noi mâncăm picant și sărat. Am fiert fasolea a doua oară, urmează să o mai fierb o dată.”,
a povestit Mirela Vaida.

Cum pregătește Mirela Vaida ciorba cu afumătură și care sunt ingredientele pe care le adaugă

După ce fasolea a fiert, iar ingredientele sunt tăiate, Mirela Vaida adaugă la călit ceapa, morcovii, peste care pune condimente din belșug și bulion. Când toate acestea sunt călite, adaugă afumăturile tăiate cubulețe, peste care pune apă și le lasă la fiert. Pentru un gust de proaspăt, Mirela Vaida adaugă și câteva verdețuri pe deasupra.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

„Am pus uleiul și încep să pun pe rând fiecare ingredient. Punem ceapa la călit. Mâncărurile tradiționale fără ceapă călită nu merg. Lăsăm să se călească ceapa, apoi adăugăm morcovul și el la călit, cu sare, piper, bulion după gust. Lăsăm la călit, după care punem costița, slănina și cârnații peste ele. Puneți tot ce aveți afumat, dar să aibă și puțină grăsime. Pentru o mâncare cu gust trebuie pusă multă ceapă.

Am călit, dăm drumul și la condimente și le mai călim o dată să prindă gust. Punem și un pic de bulion sau suc de roșii. Amestecăm totul și ne pregătim să punem fasolele și le amestecăm. Ulterior adăugăm apă și lăsăm să fiarbă. După ce a fiert, punem și o crenguță de cimbru. Gustul este divin. Este de o aromă și minunăție ieșite din comun. Ciorbița este gata și adăugăm mărar, pătrunjel și leuștean pentru aromă de proaspăt.”, a mai spus Mirela Vaida.

 

Mirela Vaida
Mirela Vaida[Sursa foto: Instagram]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

„Nu investesc în blat. Nu trebuie să fie ca la cozonac, să crească! Trebuie să fie doar crocant și bun la gust.” Rețeta de tartă cu mere, scorțișoară și coniac a Mirelei Vaida

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies