Guvernul ar putea dubla alocațiile, în loc să le mărească în etape

guvernul-ar-putea-dubla-alocațiile
guvernul-ar-putea-dubla-alocațiile

Se pare că Guvernul ar putea fi obligat să dubleze alocațiile, în loc să le mărească etapizat, cu 20%, în funcție de votul Camerei Deputaților.

Ordonanța de urgență prin care alocațiile minorilor ar fi fost majorate de la 1 septembrie a fost deja discutată în Senat, iar membrii acestuia au respins-o. În funcție de votul Camerei Deputaților, legea care obligă Guvernul să dubleze alocațiile și nu să le mărească în etape va intra ăn vigoare.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban: "Guvernul va acorda părinţilor un sprijin de 75% din salariu..."

„Demonstrați că vă pasă și faceți un pas necesar pentru copiii țării. Alocați fondurile necesare. Dacă nu, plecați cu toți incompetenții de la Guvern. Nu mai mințiți, nu mai furați și veți avea bani pentru alocații și pentru pensii. PSD va vota pentru raportul de respingere a ordonanței de urgență” a declarat senatorul PSD Ion Rotaru, conform Mediafax.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

guvernul-ar-putea-dubla-alocațiile
guvernul-ar-putea-dubla-alocațiile

Planul Guvernului ar putea fi dat peste cap- alocațiile se pot majora cu 50%

De asemenea, Florina Presadă a mărturisit că USR se va abține de la vot. „Am asistat în ultimii doi ani la o confruntare politică între cele două partide, plină de populism și ipocrizie. Alocațiile copiilor au devenit un subiect preferat de politicienii vechilor partide, PNL și PSD, pentru a câștiga capital politic.

(...) USR e de axcord cu aceste creșteri, atât timp cât sunt sustenabile. USR va vota abținere.”

Citeste si: Întâlnire de urgență la Cotroceni. Iohannis discută cu Orban și Cîțu despre banii românilor

În aceeași ordine de idei, reprezentatul UDMR, Derzsi Akos, a declarat că reprezentanții partidului au fost mereu pro majorării alocației copiilor. „Am făcut acest lucru indiferent din ce parte a eșicherului politic a venit propunerea.

Fiind consecvenți, am votat și pentru dublare de această dată. Nu cred că trebuie să facem economie pe generația care reprezintă viitorul țării. Nu suntem de acord cu majorarea în tranșe. Legea votată de Parlament trebuie respectată. Drepturile copiilor nu se negociază.”

Citeste si: Premierul Ludovic Orban, ședință de urgență în Parlament despre deschiderea școlilor și organizarea alegerilor



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ludovic Orban a făcut anunțul! România, încă 30 de zile în stare de alertă?

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Alertă în Ministerul Sănătății! Doi angajați, testați pozitiv cu COVID-19

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies