Guvernul Orban a prelungit din nou starea de alertă. Reguli stricte pentru alegeri

Starea de alertă în România
Ludovic Orban stare de alertă în România

Ce a anunțat luni Guvernul Orban cu privire la alegerile care vor avea loc pe data de 27 septembrie în România. Anunțul șefului DSU.

Guvernul a prelungit pe 14 septembrie starea de alertă în România. Tot luni, au fost hotărâte și reguli stricte pentru românii care merg la vot în data de 27 septembrie.

România continuă starea de alertă, iar guvernul Orban a stabilit și modul în care se face accesul în sălile de vot și felul în care se va desfășura votarea.

Citeste si: Vizieră la școală, în loc de mască de protecție: „Se poate respira mai bine”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Șeful DSU, Raed Arafat, a subliniat în cadrul unei conferințe de presă că cei care se prezintă la secția de votare fără mască vor primi una acolo. De asemenea, fiecare român care merge la vot va fi nevoit să se identifice astfel: își va da jos masca pentru câteva secunde, apoi o va pune la loc. În plus, cei care vor refuza identificarea, vor fi scoși din secția de votare.

De asemenea, fiecare alegător ar putea merge la vot cu pixul propriu pentru a semna. Iată ce reguli sunt pentru a obține viza de flotant.

Regulie vor fi stabilite prin ordin al ministrului Sănătății

raed-arafat-declaratie-masuri
raed-arafat-declaratie-masuri

“La nivelul secțiilor de vot urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Sănătății, împreună cu MAI și cu avizul AEP.

Regulile vizează accesul, modul în care se va desfășura votul. Exemple: Obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrarea în secția de vot și la ieșirea din secție. Cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic. Va fi instruit cum să o facă. Doar cei care au buletine vechi, din hârtie, atunci procesarea se va face manual iar operatorul va dezinfecta mâinile înainte și după ce manipulează buletinul respectiv. Portul măștii obligatoriu în secția de vot.

Citeste si: Raed Arafat, declarație acidă pentru elevii care nu respectă regulile: „Ieși afară!”

Cel care vine la secție și nu are mască va putea să obțină una, din câte am înțeles, dar recomandarea e să vină cu mască de acasă. Pentru semnătură se poate veni cu pixul de acasă. Poate e mai bine așa”, a spus Arafat.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Mare atenție, mămici! Ce simptome apar la copiii infectați cu virusul COVID-19? La ce trebuie să vă uitați

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies